vuohenjuusto-punajuuripiiras
Reseptit

Vuohenjuusto-punajuuripiiras

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1 dl sinihomejuustomurua
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl vettä

täyte:

  • 500 g keitettyjä punajuuria
  • vettä, suolaa
  • 200 g vuohenjuustoa, sinihomejuustoa tai piparjuurella maustettua tuorejuustoa
  • 1 tl etikkaa
  • 1 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl maissitärkkelysjauhoa
  • rouhittua mustapippuria
  • (suolaa)

koristeeksi:

  • etikkapunajuuriviipaleita
  • 200 g raejuustoa tai fetajuustomurua
  • rucolaa

Valmistusohje

Vuohenjuusto-punajuuripiiras

1. Esivalmistele ensin täyte. Pese punajuuret ja keitä koosta riippuen 30–60 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

2. Nypi rasva, juusto ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja anna taikinan jähmettyä jääkaapissa kymmenisen minuuttia.

3. Kuori keitetyt punajuuret ja mittaa kaikki täyteainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi massaksi.

4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliosta muovatulla pannalla. Paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia.

5. Kaada täyte vuokaan ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.

6. Korista pinta ennen tarjoilua etikkapunajuuriviipaleilla, raejuustotai fetamuruilla ja rucolanlehdillä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vuohenjuusto-punajuuripiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.