Vuohenjuusto-punajuuripiiras
Vuohenjuusto-punajuuripiiras on kermaisen täyteläinen piirakka, punajuuren ystävän unelmapiiras. Piirakka tehdään keitetyistä punajuurista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vuohenjuusto-punajuuripiiras
- 100 g voita
- 1 dl sinihomejuustomurua
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl vettä
täyte:
- 500 g keitettyjä punajuuria
- vettä, suolaa
- 200 g vuohenjuustoa, sinihomejuustoa tai piparjuurella maustettua tuorejuustoa
- 1 tl etikkaa
- 1 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl maissitärkkelysjauhoa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- (suolaa)
koristeeksi:
- etikkapunajuuriviipaleita
- 200 g raejuustoa tai fetajuustomurua
- rucolaa
Valmistusohje
Vuohenjuusto-punajuuripiiras leivotaan näin helposti:Vuohenjuusto-punajuuripiiras
1. Esivalmistele ensin täyte. Pese punajuuret ja keitä koosta riippuen 30–60 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
2. Nypi rasva, juusto ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja anna taikinan jähmettyä jääkaapissa kymmenisen minuuttia.
3. Kuori keitetyt punajuuret ja mittaa kaikki täyteainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi massaksi.
4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliosta muovatulla pannalla. Paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia.
5. Kaada täyte vuokaan ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.
6. Korista pinta ennen tarjoilua etikkapunajuuriviipaleilla, raejuusto- tai fetamuruilla ja rucolanlehdillä.
Vinkki: Leivo maukas vuohenjuusto-punajuuripiirakka esimerkiksi sadonkorjuujuhliin.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään somat punajuuri-vuohenjuustosuupalat juhliin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vuohenjuusto-punajuuripiiras