Reseptit

Vuohenjuustotäytteiset parmesaaniruusukkeet

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

parmesaaniruusukkeet:

  • 3 dl Parmesan-juustoa

vuohenjuustomousse:

  • 150 g vuohenjuustoa
  • 4 rkl ranskankermaa
  • 1 rkl persiljaa

Valmistusohje

Vuohenjuustotäytteiset parmesaaniruusukkeet

Vuohenjuustotäytteiset parmesaaniruusukkeet ovat juuston ystävän valinta alkupalaksi. Nämä pikkusuolaiset valmistuvat kätevästi vain neljästä raaka-aineesta: parmesaanista, pehmeästä vuohenjuustosta, ranskankermasta sekä persiljasta.

  1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Vuoraa paistopelti leivinpaperilla tai silikonialustalla. Ota reilu ruokalusikallinen juustoraastetta ja levitä se ohueksi kiekoksi pellille. Ympyränmuotoinen muotti (halkaisijaltaan 6-8 cm) on hyvä apuväline.
  2. Paista noin 8 minuuttia kunnes juusto on kauniin kullankeltaista. Nosta pelti pois uunista, anna jäähtyä puolisen minuuttia.Nostele keittiöpinsettien avulla juustolastut yksi kerrallaan ja muotoile kuppimaisiksi ruusukkeiksi käyttämällä muottina espressokuppeja tai puhdasta munakennoa. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Paista kerrallaan vain 4 kiekkoa, sillä jäähtyneitä kiekkoja on vaikea muotoilla.
  3. Sekoita juusto ja ranskankerma tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää persiljasilppu. Voit tehdä moussen parikin päivää etukäteen, se säilyy jääkaapissa.
  4. Täytä parmesaaniruusukkeet 2-3 teelusikallisella vuohenjuustomoussea. Tarjoile pienenä alkupalana tai tervetuliaismakupalana samppanjan kanssa.

Kokeile myös näitä juustoisia reseptejä:
Juustofondyy
Marinoitu manchego
Helpot ja nopeat juustotangot
Ruoka.fi: Täytetyt minijuustomuffinit

Kuva: Jarmo Wright/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vuohenjuustotäytteiset parmesaaniruusukkeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.