Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vuohenjuustotomaattibriossit

Ainekset

Juuri:

  • 6 dl lämmintä vettä
  • 50 g hiivaa
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 1/ dl vaaleaa leivontasiirappia
  • 1 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 12 dl sämpyläjauhoja

täyte:

  • 200 g yrttituorejuustoa
  • 150 g vuohenjuustoa tai fetaa
  • 100-150 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 tl Provencen yrttejä tai oreganoa

voitelu:

  • munaa, seesaminsieminä

Valmistusohje

  1. briossitMurenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon sämpyläjauhoja. Anna juuren olla noin 15 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Lisää leivontasiirappi, öljy, suola ja sämpyläjauhoja. Alusta taikina ja anna sen kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  3. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli ne yksi kerrallaan kapeiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Taputtele levyä aurinkokuivattujen tomaattien tölkissä olevalla öljyllä. Levitä taikinalevylle yrttituorejuustoa. Leikkaa vuohenjuusto tai feta ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi ja ripottele taikinalevylle. Huiskauta mausteeksi yrttejä ja kiedo levy pitkäksi ja kapeaksi rullaksi. Leikkaa noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja nosta voideltuihin pieniin muffinivuokiin. Taikinasta tulee noin 80 pientä briossia tai 24 isoa.
  4. Kohota noin 10 minuuttia, voitele munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa muffinien koosta ja vuoan materiaalista riippuen 17-22 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vuohenjuustotomaattibriossit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.