Iltateen seuraan sopivat vuohenputkella maustetut pumpulinpehmeät juustosarvet.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16 annosta
Kasvis
Ainekset
1 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
100 g
huoneenlämpöistä voita
täyte
2 kourallista
nuoria vuohenputken lehtiä
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
vahvaa juustoraastetta
VOITELUUN
1
kananmuna
Pinnalle
1 ½ rkl
unikonsiemeniä
Valmistusohje
1. Murusta hiiva kylmän maidon joukkoon yleiskoneessa. Lisää sokeri, suola, jauhot ja kananmunat. Alusta taikinaa yleiskoneessa 5 minuuttia, jotta saat taikinaan kunnon sitkon. Lisää voi nokareina taikinan joukkoon samalla sekoittaen. Anna koneen käydä, kunnes kaikki voi on sekoittunut taikinaan. Kohota taikinaa jääkaapissa yön yli.
2. Huuhtele ja kuivaa vuohenputken lehdet. Hienonna lehdet. Vaivaa taikina kevyesti ja kauli jauhotetulla pöydällä kaksi ohutta levyä (15 x 40 cm). Sivele levyjen pintaan tuorejuusto. Ripottele päälle silputut vuohenputket ja juustoraaste.
3. Leikkaa molemmat levyt kahdeksaksi, tasakokoiseksi kolmioksi. Leikkaa kolmioiden leveämpään päähän muutaman sentin pituiset viillot. Aloita rullaus leveämmästä päästä samalla siivekkeitä hieman ulospäin kääntäen. Anna kohota tunti.
4. Voitele pinnat munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista uunissa 200 asteessa 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kullanruskeita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vuohenputki-juustosarvet