Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vuohenputki-juustosarvet

Iltateen seuraan sopivat vuohenputkella maustetut pumpulinpehmeät juustosarvet.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

  • 1 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 100 g huoneenlämpöistä voita

täyte

  • 2 kourallista nuoria vuohenputken lehtiä
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl vahvaa juustoraastetta

VOITELUUN

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 1 ½ rkl unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Murusta hiiva kylmän maidon joukkoon yleiskoneessa. Lisää sokeri, suola, jauhot ja kananmunat. Alusta taikinaa yleiskoneessa 5 minuuttia, jotta saat taikinaan kunnon sitkon. Lisää voi nokareina taikinan joukkoon samalla sekoittaen. Anna koneen käydä, kunnes kaikki voi on sekoittunut taikinaan. Kohota taikinaa jääkaapissa yön yli.

2. Huuhtele ja kuivaa vuohenputken lehdet. Hienonna lehdet. Vaivaa taikina kevyesti ja kauli jauhotetulla pöydällä kaksi ohutta levyä (15 x 40 cm). Sivele levyjen pintaan tuorejuusto. Ripottele päälle silputut vuohenputket ja juustoraaste.

3. Leikkaa molemmat levyt kahdeksaksi, tasakokoiseksi kolmioksi. Leikkaa kolmioiden leveämpään päähän muutaman sentin pituiset viillot. Aloita rullaus leveämmästä päästä samalla siivekkeitä hieman ulospäin kääntäen. Anna kohota tunti.

4. Voitele pinnat munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista uunissa 200 asteessa 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kullanruskeita.

Resepti on julkiastu Kotiliedessä 12/17

Lisää pikkusuolaisia herkkuja:

Juustosarvet

Juusto-yrttisolmut

kinkkusarvet

Kinkkusarvet

Ruoka.fi: Juustosarvet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vuohenputki-juustosarvet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.