Wallenbergin pihvi
Wallenbergin pihvi kuuluu liharuokien klassikoihin. Kermalla ja kananmunan keltuaisilla aateloitua luksusjauhelihapihviä kelpaa tarjota myös astatta fiinimmällä aterialla. Perinteisesti pihvi valmistetaan jauhetusta vasikanlihasta, mutta vähärasvainen naudan jauheliha sopii kokkauksiin aivan yhtä hyvin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Wallenbergin pihvi
- 500 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 2 kananmunan keltuaista
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- ½ tl jauhettua mausteipippuria
- ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
- ¼ tl jauhettua neilikkaa
- 4 kuivahtanutta vaaleaa leipäviipaletta
Paistaminen
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Wallenbergin pihvi tehdään helposti näin:
- Huolehdi siitä, että kaikki raaka-aineet ovat kylmiä ennen valmistuksen aloittamista ja sen aikana.
- Hienonna neljä isoa vaaleaa leipäviipaletta hienoksi rouheeksi.
- Sekoita sähkövatkaimella 500 grammaa vähärasvaista naudan jauhelihaa, kaksi kananmunan keltuaista, puoli teelusikallista jauhettua maustepippuria, puoli teelusikallista jauhettua valkopippuria, 1/4 teelusikallinen jauhettua muskottipähkinää, 1/4 teelusikallinen jauhettua neilikkaa sekä teelusikallinen suolaa.
- Lisää desilitra kuohukermaa joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten.
- Nosta massa jääkaappiin jäähtymään ennen pihveiksi muotoilua.
- Muotoile massasta kuusi samankokoista nokaretta leipäraasteen joukkoon ja muotoile paksuiksi pihveiksi kämmenten välissä.
- Paista wallenbergin pihvi voissa keskilämpöisellä pannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat läpikypsiä ja pinnaltaan rapeita.
- Tarjoile wallenbergin pihvit keitettyjen herneiden perunamuusin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Mehevät lihapullat viidellä tavalla – lihapullien ystävän herkkureseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Wallenbergin pihvi