Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Wallenbergin pihvi

Wallenbergin pihvi kuuluu liharuokien klassikoihin. Kermalla ja kananmunan keltuaisilla aateloitua luksusjauhelihapihviä kelpaa tarjota myös astatta fiinimmällä aterialla. Perinteisesti pihvi valmistetaan jauhetusta vasikanlihasta, mutta vähärasvainen naudan jauheliha sopii kokkauksiin aivan yhtä hyvin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Wallenbergin pihvi

  • 500 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • ½ tl jauhettua mausteipippuria
  • ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa
  • 4 kuivahtanutta vaaleaa leipäviipaletta

Paistaminen

  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Wallenbergin pihvi tehdään helposti näin:

  1. Huolehdi siitä, että kaikki raaka-aineet ovat kylmiä ennen valmistuksen aloittamista ja sen aikana.
  2. Hienonna neljä isoa vaaleaa leipäviipaletta hienoksi rouheeksi.
  3. Sekoita sähkövatkaimella 500 grammaa vähärasvaista naudan jauhelihaa, kaksi kananmunan keltuaista, puoli teelusikallista jauhettua maustepippuria, puoli teelusikallista jauhettua valkopippuria, 1/4 teelusikallinen jauhettua muskottipähkinää, 1/4 teelusikallinen jauhettua neilikkaa sekä teelusikallinen suolaa.
  4. Lisää desilitra kuohukermaa joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten.
  5. Nosta massa jääkaappiin jäähtymään ennen pihveiksi muotoilua.
  6. Muotoile massasta kuusi samankokoista nokaretta leipäraasteen joukkoon ja muotoile paksuiksi pihveiksi kämmenten välissä.
  7. Paista wallenbergin pihvi voissa keskilämpöisellä pannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat läpikypsiä ja pinnaltaan rapeita.
  8. Tarjoile wallenbergin pihvit keitettyjen herneiden perunamuusin kanssa.

Lue myös: Mitä tehdä jauhelihasta – inspiraatio kateissa? Ei hätää! Kokosimme arjen luottoreseptit jauhelihasta

Lue myös Anna.fi: Mehevät lihapullat viidellä tavalla – lihapullien ystävän herkkureseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Wallenbergin pihvi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.