wieninleike
Reseptit
alle 30 min
4
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Wieninleike eli paneroitu porsaanleike

Wiener Schnitzel eli wieninleike on herkkua Itävallassa, jossa se on kansallisruokaa. Tarjoa possun ulkofileestä nuijittu ja paneroitu leike sitruunaviipaleen kera. Herkullista ja ihanan retroa ruokaa!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 viipaletta (á 150 g) porsaan ulkofileetä
suolaa
pippuria

leivitys:

1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja

paistamiseen:

voita ja kasvisöljyä

Keskustelu

Täysin väärä otsikko! Wieninleike ei tehdä koskaan siasta. Kyseessä on ennemminkin tavallinen leivitetty sianleike. Olisi asiallista korjata näin selkeä VIRHE!

Kiitos kommentista. Gastronomisen sanankirjan mukaan wieninleike todellankin tehdään vasikasta, mutta sama kirja myöskin kertoo, että Suomessa ( ja monessa muussakin maassa) leikkeeseen käytetään usein porsaan ulkofileetä. Kyseinen leike on tehty possusta, koska vasikka on suomalaisella lihatiskillä harvinaista herkkua.

Kommentoi juttua: Wieninleike eli paneroitu porsaanleike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X