Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Wieninleike eli paneroitu porsaanleike

Wiener Schnitzel eli wieninleike on herkkua Itävallassa, jossa se on kansallisruokaa. Tarjoa possun ulkofileestä nuijittu ja paneroitu leike sitruunaviipaleen kera. Herkullista ja ihanan retroa ruokaa!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 viipaletta (á 150 g) porsaan ulkofileetä
  • suolaa
  • pippuria

leivitys:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja

paistamiseen:

  • voita ja kasvisöljyä

Valmistusohje

1. Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin.

2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.

3. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.

4. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita.

5. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa heti.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Wieninleike eli paneroitu porsaanleike

inssi tietää

Täysin väärä otsikko! Wieninleike ei tehdä koskaan siasta. Kyseessä on ennemminkin tavallinen leivitetty sianleike. Olisi asiallista korjata näin selkeä VIRHE!

Tiina Rantanen

Kiitos kommentista. Gastronomisen sanankirjan mukaan wieninleike todellankin tehdään vasikasta, mutta sama kirja myöskin kertoo, että Suomessa ( ja monessa muussakin maassa) leikkeeseen käytetään usein porsaan ulkofileetä. Kyseinen leike on tehty possusta, koska vasikka on suomalaisella lihatiskillä harvinaista herkkua.

Prkl!

Niin saatana!

Vastaa käyttäjälle inssi tietääPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.