Reseptit
alle 30 min
40
Kiitos

Wilhelmiinat

Mummin reseptillä leivotut wilhelmiinat ovat koko suvun juhlaleipiä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Wilhelmiina-pikkuleivät:

200 g voita
2 1/4 dl sokeria
1 munankeltuainen
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
Mainos

Valmistusohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuainen, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  2. Muovaa taikinasta kuusi tankoa ja paista ne kahdella, leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Leikkaa tangot heti uunista otettuasi pellillä vinoneliöiksi. Anna jäähtyä pellillä ja säilytä rasioissa.

Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Katso myös: Joulun parhaat pikkuleivät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Wilhelmiinat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X