
Wilhelmiinat
Wilhelmiinat mummin reseptillä leivottuna ovat kaikkien herkuttelijoiden suosikkeja. Tällä wilhelmiina-keksien reseptillä onnistut takuuvarmasti.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
Ainekset
Wilhelmiinat
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl tummaa siirappia
- 3 tl vaniljasokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
Valmistusohje
Wilhelmiinat leivotaan helposti näin:
- Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vaahdota vatkaimella. Sekoita kaikki kuivat aineet erillisessä kulhossa. Erottele kananmunasta keltuainen. Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon keltuainen, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Muovaa sitten taikinasta käsin parin sentin paksuisia taikinatankoja (6 kpl).
- Nosta tangot kahdelle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista keksit erikseen tai yhtäaikaa kiertoilmatoiminnolla.
- Paista wilhelmiinat 175 asteessa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin 15 minuuttia uunin tehosta riippuen.
- Leikkaa tangot heti uunista otettuasi pellillä vinoneliöiksi.
- Jäähdytä wilhelmiinat pellillä ja säilytä keksit rasioissa.
Lue myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Lue myös Anna.fi: Suklaakeksit, jotka katoavat keksipurkista pikavauhtia: appelsiinilla maustetut suklaacookiet, Nutellalla täytetyt suklaasydämet ja muut hurmaavat herkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Wilhelmiinat
leipomisesta puheenollen tiedättekö saako mistään muolta , kun netin kautta keksipursottomia ? en ole mikään netistä tilaaja . valakyyny12@gmail.com