Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Wilhelmiinat

Wilhelmiinat mummin reseptillä leivottuna ovat kaikkien herkuttelijoiden suosikkeja. Tällä wilhelmiina-keksien reseptillä onnistut takuuvarmasti.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Wilhelmiinat

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa

Valmistusohje

Wilhelmiinat leivotaan helposti näin:

  1. Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vaahdota vatkaimella. Sekoita kaikki kuivat aineet erillisessä kulhossa. Erottele kananmunasta keltuainen. Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon keltuainen, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  2. Muovaa sitten  taikinasta käsin parin sentin paksuisia taikinatankoja (6 kpl).
  3. Nosta tangot kahdelle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista keksit erikseen tai yhtäaikaa kiertoilmatoiminnolla.
  4. Paista wilhelmiinat 175 asteessa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin 15 minuuttia uunin tehosta riippuen.
  5. Leikkaa tangot heti uunista otettuasi pellillä vinoneliöiksi.
  6. Jäähdytä wilhelmiinat pellillä ja säilytä keksit rasioissa.

Lue myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Lue myös Anna.fi: Suklaakeksit, jotka katoavat keksipurkista pikavauhtia: appelsiinilla maustetut suklaacookiet, Nutellalla täytetyt suklaasydämet ja muut hurmaavat herkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Wilhelmiinat

m.v

leipomisesta puheenollen tiedättekö saako mistään muolta , kun netin kautta keksipursottomia ? en ole mikään netistä tilaaja . valakyyny12@gmail.com

Vastaa käyttäjälle m.vPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.