Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kampasimpukka-alkupala – Xavierin tapas

Kampasimpukka-alkupala eli Xavierin tapas on todellinen herkku. Kampasimpukkaan tuo makua artisokkasose ja persiljavoi. Annoksen huipulla keikkuu ohut, öljyssä tiristetty perunaviipale kuin lennokas sombrero.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Kampasimpukka-alkupala, Xavierin tapas

  • 2 viipaletta paahtoleipää
  • 4 ohutta perunaviipaletta
  • 4 kampasimpukkaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ¼ ruukkua persiljaa
  • 1-2 rkl oliviiöljyä

Artisokkasose:

  • pieni purkki latva-artisokkaa
  • ranskankermaa

Valmistusohje

Kampasimpukka-alkupala eli Xavierin tapas valmistuu helposti näin:Xavierin tapas

  1. Mausta oliiviöljy hienonnetulla valkosipulilla ja persiljalla. Valuta ja soseuta latva-artisokat, lisää ranskankermaa pehmentämään kasvissosetta ja mausta sose osalla valkosipuliöljyä. Jos seos on liian kosteaa, valuta sitä vaikka kahvinsuodattimessa kiinteämmäksi.
  2. Leikkaa kuoritusta perunasta mahdollisimman ohuita viipaleita. Kuumenna öljyä ja keitä öljyssä, kunnes perunalastut saavat väriä.
  3. Valuta talouspaperin päällä ja sirottele hiukan suolaa päälle.
  4. Paahda leipäviipaleet ja leikkaa kolmioiksi. Grillaa kampasimpukat. Jaa tai pursota leiville artisokkasosetta, nosta päälle kampasimpukka ja sen päälle nokare artisokkasosetta. Nosta lakiksi rapea perunalastu ja valuta leivälle loput valkosipulipersiljaöljystä. Tarjoa kampasimpukka-alkupala vivahteikkaan ja ryhdikkään valkoviinin kanssa.

Vinkki: Kokkaa simpukoista, ostereista ja hummerista – 6 ohjetta äyriäisten ystäville

Lue myös Anna.fi: Näin teet tapas-äyriäiset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kampasimpukka-alkupala – Xavierin tapas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.