Reseptit
30-60 min

Xavierin tapas

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 viipaletta paahtoleipää
4 ohutta perunaviipaletta
4 kampasimpukkaa
valkosipulin kynsi
persiljaa
1-2 rkl öljyä

Artisokkasose:

pieni purkki latva-artisokkaa
ranskankermaa

Valmistusohje

  1. Mausta oliiviöljy hienonnetulla valkosipulilla ja persiljalla. Valuta ja soseuta latva-artisokat, lisää ranskankermaa pehmentämään kasvissosetta ja mausta sose osalla valkosipuliöljyä. Jos seos on liian kosteaa, valuta sitä vaikka kahvinsuodattimessa kiinteämmäksi.
  2. Leikkaa kuoritusta perunasta mahdollisimman ohuita viipaleita. Kuumenna öljyä ja keitä öljyssä, kunnes perunalastut saavat väriä.
  3. Valuta talouspaperin päällä ja sirottele hiukan suolaa päälle.
  4. Paahda leipäviipaleet ja leikkaa kolmioiksi. Grillaa kampasimpukat. Jaa tai pursota leiville artisokkasosetta, nosta päälle kampasimpukka ja sen päälle nokare artisokkasosetta. Nosta lakiksi rapea perunalastu ja valuta leivälle loput valkosipulipersiljaöljystä.

Avainsanat

Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Xavierin tapas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X