Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yhden piirakan taikina

Yhden piirakan taikina sopii mainiosti suolaisille piirakoille. Sieni- ja kaalitäytteet mehevöittävät tällä taikinalla tehdyn piirakan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Yhden piirakan taikina

  • noin 3 dl vehnä- tai hiivaleipävehnäjauhoja
  • (¼ tl suolaa)
  • 75 g voita tai margariinia
  • 10 g hiivaa
  • 4-5 rkl vettä

Valmistusohje

Yhden piirakan taikina syntyy näin:

  1. Ota taikinan ainekset huoneenlämpöön. Nypi jauhot, suola ja pieniksi paloiksi leikattu voi tai margariini murumaiseksi. Sekoita hiiva veteen ja lisää joukkoon. Sekoita taikina hyvin ja vaivaa kiinteäksi. Pidä viileässä täytteen valmistamisen ajan.
  2. Kun olet valmistanut täytteen, kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan (halkaisija noin 22 cm). Yhden piirakan taikina saa pursuilla vähän vuoan reunojen yli, niin siitä saa muotoiltua reunat.
  3. Paista piirakka uunin alimmalla ritilätasolla, niin pohja ehtii kypsyä. Jos pinta ei saa riittävästi väriä, nosta piirakka kypsymisen loppupuolella ylemmälle tasolle.

Vinkki: Kypsymisaikaan vaikuttaa piirakkavuoan materiaali.

Lue myös: Piirakka hurmaa aina – kokosimme Kotilieden kautta aikojen parhaat makeat ja suolaiset piirakkaohjeet

Lue myös Anna.fi: Suolainen piirakka piristää arki-iltaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yhden piirakan taikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.