Reseptit
Kiitos

Yhden piirakan taikina

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 3 dl vehnä- tai hiivaleipävehnäjauhoja
(0,25 tl suolaa)
75 g voita tai margariinia
10 g hiivaa
4-5 rkl vettä

Valmistusohje

  1. Nypi jauhot, suola ja pieniksi paloiksi leikattu voi tai margariini murumaiseksi. Sekoita hiiva veteen ja lisää joukkoon. Sekoita taikina hyvin ja vaivaa kiinteäksi. Pidä viileässä täytteen valmistamisen ajan.
  2. Kun olet valmistanut täytteen, kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan (halkaisija noin 22 cm). Taikina saa pursuilla vähän vuoan reunojen yli, niin siitä saa muotoiltua reunat.
  3. Paista piirakka uunin alimmalla ritilätasolla, niin pohja ehtii kypsyä. Jos pinta ei saa riittävästi väriä, nosta piirakka kypsymisen loppupuolella ylemmälle tasolle.
  • Kypsymisaikaan vaikuttaa piirakkavuoan materiaali.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Yhden piirakan taikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X