Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Ylikypsä naudanpaisti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3-4 kg naudan paahtopaistia
nokare voita
2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
2-4 sipulia
noin 10 valkosipulinkynttä
tilkka vettä

mausteliemi

lihan paistoliemi
1 rkl soijakastiketta
2 tl sitruunaruohotahnaa
2 tl inkivääritahnaa
2 tl makeaa chilikastiketta tai punainen ja vihreä chilipalko
mustapippuria myllystä
2 limetin mehu
1 rkl seesaminsiemenöljyä
Mainos

koristeeksi

babysalaattia tai yrttejä

Valmistusohje

Ylikypsä naudanpaisti

Ylikypsä naudanpaisti revitään modernisti rihmoiksi ja paistoliemi maustetaan uusiksi.

1. Ota naudanpaisti huoneenlämpöön tuntia ennen. Kuumenna iso paistinpannu ja sulata rasva pannussa. Ruskista paistin pinta molemmin puolin kuumassa voissa. Siirrä paisti suureen paistopussiin uunivuokaan. Lisää pussiin sipulit ja valkosipulinkynnet. Mausta paisti suola-pippuriseoksella. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada liemi pussiin. Sulje pussi ja tee yhteen nurkkaan reikä. Aseta rikottu kulma siten, että liemi ei valu ulos. Kypsennä paistia 15 minuuttia 200 asteessa ja laske sitten uunin lämpötila 120 asteeseen. Jatka kypsennystä noin 5 tuntia.

2. Sekoita mausteliemen ainekset. Ota paisti uunista ja anna sen jäähtyä noin tunti. Nosta liha pussista ja siivilöi paistoneste mausteliemeen. Revi hieman jäähtynyt naudanpaisti kahdella haarukalla rihmoiksi kulhoon tai vuokaan. Kaada liemi lihasuikaleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

3. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilua ja asettele se keoksi vadille. Korista ylikypsä naudanpaisti yrteillä tai babysalaatilla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ylikypsä naudanpaisti

Vastaa käyttäjälle Marjs Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X