Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ylikypsä possunniska

Ylikypsä possunniska saa kypsyä tuntikausia lempeässä uunissa. Makea maustekastike antaa murealle porsaankasslerille makua. Ylikypsä possunniska maistuu yhtä hyvin kuumana kuin kylmänäkin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Ylikypsä porsaanniska

  • noin 2 kg porsaan niskaa
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 tl valkopippuria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl currya
  • puolen sitruunan mehu
  • vettä

Pannulle

  • 4 sipulia
  • 1 kokonainen valkosipuli

Kuorrutus

  • 1 dl muscovadosokeria
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • paistolientä

Valmistusohje

Ylikypsä possunniska valmistuu näin.

1. Huuhdo ja kuivaa lihapala. Sekoita suola, pippuri, inkivääri ja curry. Hiero seos lihan pintaan ja nosta liha uunivuokaan. Kaada päälle sitruunamehu. Kuori ja halkaise sipulit, lado ne vuokaan. Poista valkosipulista ulkokuoret, leikkaa kärjet ja nosta kokonaisena vuokaan. Kaada vuokaan vettä ja kypsennä possunniskaa 150-asteisessa uunissa 4 tuntia välillä lihapalaa paistoliemellä valellen.

2. Sekoita kuorrutuksen ainekset, ja levitä seos lihan pintaan. Laske lämpötila 100 asteeseen ja kypsennä possunniskaa vielä noin tunti. Tarjoa ylikypsä possunniska kuumana tai kylmänä.

Kokeile myös muita maukkaita possuruokia: Possupata kasslerista Pulled pork eli revitty possunkassler Possurulla omena-sataytäytteellä Ruoka.fi: ylikypsä porsaanniska

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ylikypsä possunniska

Moderni keittiötaituri

Erittäin maukas kokonaisuus. Nautittiin koko perheen kanssa. Suosittelen jokaiselle.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.