Reseptit
8
Kiitos

Ylikypsää lampaanpotkaa mustaherukkakastikkeella

Ylikypsä lampaanpotka muistuttaa särää, joka on lemiläinen perinneruoka. Sitä on perinteisesti syöty paistinliemen kera, mutta mustaherukkakastike tuo lampaanpotkaan lisää juhlavuutta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
8 luullista karitsan potkaa (noin à 400 g)
2 rkl voita ja öljyä
2 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
¼ tl rouhittua mustapippuria
2 porkkanaa
pala lanttua
pala juuriselleriä
1 sipuli
4–5 valkosipulinkynttä
muutama oksa tuoretta minttua
1,5 l vettä
½ l punaviiniä

Kastike

8 dl keitinlientä
2 dl mustaherukkahyytelöä
muutama oksa tuoretta timjamia
1 dl kuohukermaa
3 rkl huoneenlämpöistä voita
2 rkl vehnäjauhoja
(suolaa)

Valmistusohje

1. Puhdista potkista ylimääräiset kalvot ja rasva. Huuhtele juoksevankylmän veden alla ja kuivaa potkat. Kuumenna voi-öljyseos pannulla ja ruskista potkat kahdessa erässä.

2. Mausta ja nosta pataan kuorittujen ja pilkottujen juuresten, sipuleiden ja mintunoksien kanssa. Kiehauta vesi ja viini pannulla ja valuta pataan. Anna potkien hautua uunissa 125 asteessa noin viisi tuntia, kunnes liha on mureaa ja irtoaa hyvin luista. Valele potkia kypsenyksen aikana 1/2 tunnin välein liemellä.

3. Nosta kypsät potkat vuokaan, peitä foliolla ja pidä lämpimässä. Siivilöi liemi. Mittaa liemi kattilaan ja lisää tarvittaessa hieman vettä. Keitä lientä mustaherukkahyytelön ja timjamin oksien kanssa kasaan, kunnes jäljellä
on 5 dl lientä.

4. Siivilöi liemi ja valuta takaisin kattilaan. Lisää kerma ja keskenään sekoitetut pehmeä voi ja jauhot. Keitä muutama minuutti, jotta kastike suurustuu. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile kastike lampaanpotkien kera.

 

Lisää reseptejä:


Haudutettua lampaanpotkaa ja sitruuna-perunasosetta

Maukas lammaspata sopii juhlapöytään
Maukas lammaspata

Karitsanpoika oluessa
Ruoka.fi: Oluessa haudutettua karitsanpotkaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ylikypsää lampaanpotkaa mustaherukkakastikkeella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X