1. Painele sulanut piirakkataikina irtopohjaisen pyöreän tai suorakaiteeen mallisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Laita leivinpaperi taikinan päälle ja täytä kuivatuilla herneillä (tämä estää reunojen valumisen paistaessa). Paista pohja 180 asteessa uunin alatasolla noin 20–25 minuuttia, kunnes pohja on täysin kypsä. Jäähdytä.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
3. Keitä kattilassa vettä, laita yrtit siivilään niin, että siivilä mahtuu upoamaan kattilaan. Kun vesi kiehuu, laita siivilä veteen ja anna yrttien pehmentyä noin 3–4 minuuttia. Ota siivilä pois ja laita yrtit jääkylmään veteen jäähtymään. Soseuta valutetut yrtit tasaiseksi tahnaksi, ohenna tarvittaessa 1–2 rkl keitinvedellä niin, että saat tasaisen tahnan.
4. Sekoita ricotta ja yrttiseos keskenään, ohenna ensin 1 dl:lla kermaa, lisää sitten tarvittaessa lisää. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata pienessä tilkassa sitruunamehua mikrossa tai kattilassa, anna hiukan jäähtyä. Kaada ohueana nauhana ricotan joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrtti-juustopiirakka