Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yrtti-juustopiirakka

Täyteläinen juustopiirakka saa keväisen vihreän värinsä ja hurmaavan makunsa erilaisista yrteistä. Valmis piirakka koristellaan ricottajuustolla.

Ainekset

Pohja:

  • 1 pkt (400 g) pakastepiirakkataikinapohja (Sunnuntai)

Täyte:

  • 4 liivatetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2 prk (à 200 g) ricottajuustoa
  • 1-2 dl kuohukermaa
  • 1-1 ½ tl suolaa

Koristeluun:

  • tuoretta basilikaa
  • sitruunankuorta
  • ricottajuustoa

Valmistusohje

1. Painele sulanut piirakkataikina irtopohjaisen pyöreän tai suorakaiteeen mallisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Laita leivinpaperi taikinan päälle ja täytä kuivatuilla herneillä (tämä estää reunojen valumisen paistaessa). Paista pohja 180 asteessa uunin alatasolla noin 20–25 minuuttia, kunnes pohja on täysin kypsä. Jäähdytä.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.

3. Keitä kattilassa vettä, laita yrtit siivilään niin, että siivilä mahtuu upoamaan kattilaan. Kun vesi kiehuu, laita siivilä veteen ja anna yrttien pehmentyä noin 3–4 minuuttia. Ota siivilä pois ja laita yrtit jääkylmään veteen jäähtymään. Soseuta valutetut yrtit tasaiseksi tahnaksi, ohenna tarvittaessa 1–2 rkl keitinvedellä niin, että saat tasaisen tahnan.

4. Sekoita ricotta ja yrttiseos keskenään, ohenna ensin 1 dl:lla kermaa, lisää sitten tarvittaessa lisää. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata pienessä tilkassa sitruunamehua mikrossa tai kattilassa, anna hiukan jäähtyä. Kaada ohueana nauhana ricotan joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.

5. Kaada massa pohjan päälle, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään. Irrota piirakka vuoasta ja nosta kakkuvadille. Koristele pinta yrteillä ja sitruunakuorella, pursota päälle pieniä ricottajuustoruusukkeita pursotinpussin ja tyllan läpi.

Vinkki: Tee piirakka jo edellisenä päivänä valmiiksi. Jääkaappikylmä piirakka ei maistu hyvältä, joten ota piirakka noin 30 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/18.

Lisää piirakoita kevätjuhliin:

gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiirakka

Gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiiras

Parsapiirakka

Pehmeä ja rapea parsapiirakka

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Anna.fi: Maukas gluteeniton tuorejuustopiirakka ilman uunia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrtti-juustopiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.