Yrtti-karpalokuorrutettu kalkkunanfilee
Yrtti-karpalokuorrutettu kalkkunafilee on juhlapöydän kiistaton kuningas, mikäli etsii kinkulle korviketta. Kalkkuna maistuu erinomaiselta pariisinperunoiden tai uunijuuresten kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
- 1 ½ -2 kg kalkkunan maustamaton rintafilee
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Kuorrutus
- 1 dl paahdettua, kevyesti suolattua pähkinäsekoitusta (esim. macademia, manteli, cashew, maapähkinä)
- 1 dl kuivattuja, pehmeitä karpaloita
- 3 isoa viipaletta valkoista vuokaleipää (mielellään 2-3 päivää vanhaa)
- 100 g voita
- 1 ruukku silputtua lehtipersiljaa
- 1 ruukku silputtua korianteria
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 50 g ilmakuivattua savukinkkua
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria.
Tee kuorrutus. Leikkaa leivästä kuoret pois. Pane tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen murennettu leipä, pehmeä voi, persilja, korianteri, appelsiinin raastettu kuori ja mehu ja pähkinät. Jätä osa karpaloista kokonaisiksi. Sekoita hyvin.
Levitä seos ohueksi tasaiseksi kerrokseksi kalkkunafileelle. Kääri filee kinkkuviipaleilla, jotka pitävät kalkkunan mehevänä paistamisen aikana.
Paista kalkkunan fileetä 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes sisälämpötila on 68-72 astetta.
Kääri kalkkunafilee alumiinifolioon ja anna vetäytyä vartin verran ennen leikkaamista tarjolle.
Tarjoa rosmariinilla maustettujen, paistettujen pariisinperunoiden ja keitetyn ruusukaalin kanssa. Myös uunissa paahdetut juureskuutiot maistuvat kalkkunafileen seurana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrtti-karpalokuorrutettu kalkkunanfilee