Reseptit
alle 30 min

Yrttigratinoidut simpukat

Gratinoituihin simpukoihin sopivat myös tuoreet sinisimpukat. Tuoreet simpukat täytyy keittää ennen gratinoimista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Yrttigratinoidut simpukat:

12 viher- tai sinisimpukkaa kuoressaan (pakaste)
1 dl basilikanlehtiä
1 dl lehtipersiljaa
ripaus suolaa
2 dl majoneesia
1 tl dijoninsinappia
1 dl vaaleaa paahtoleipää muruina

Lisukkeeksi:

vihersalaattia

Tarjolle:

rapeaa patonkia

Valmistusohje

1. Asettele sulaneet simpukat uunivuokaan lihapuoli ylöspäin.

2. Silppua yrtit ja suola tehosekoittimessa. Lisää majoneesi ja sinappi, anna koneen käydä hetki, jotta ainekset sekoittuvat. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lusikoi majoneesia simpukan lihan päälle ja ripottele pinnalle leipämurua.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Gratinoi simpukoita noin 8 minuuttia, tai kunnes pinta saanut vähän väriä.

4. Tarjoile simpukat vihersalaatin ja rapean patongin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/17.

Kokataan lisää simpukoita:

paistettua turskan seläkettä, perunapyree ja simpukka beurre blanc

Simpukoita beurre blanc

kampasimpukoita ja vaniljavoita

Kampasimpukat ja vaniljavoita

Kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa

Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa

Anna.fiGratinoidut simpukat

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Yrttigratinoidut simpukat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X