Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Yrttinen maa-artisokkakeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
500 g maa-artisokkia
200 g perunoita
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
noin 5 cm:n pala purjoa
2 rkl öljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
7.5 dl kana- tai kasvislientä
2-3 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl ruokakermaa
ripaus rouhittua valkopippuria
(suolaa)

koristeluun:

vesikrassia tai vuonankaalia

Valmistusohje

1. Pese, kuori ja lohko maa-artisokat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä kevyesti. Lisää valkoviini ja kana- tai kasvisliemi ja hauduta hiljalleen kypsiksi, noin 15-20 minuuttia.
3. Lisää kerma ja hieman valkopippuria. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Kiehauta keitto ja soseuta sekä vatkaa kuohkeaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
4. Kaada keitto annoskulhoihin ja koristele vesikrassilla tai vuonankaalilla.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Yrttinen maa-artisokkakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X