Yrttisuolattu lohi
Yrttisuolattu lohi sopii mainiosti kesäiseen ruokapöytään. Tarjoile lohta uusien perunoiden kanssa tai laita sitä vaikka voileipien päälle.
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- ½ kg lohifilee
- 1 rkl merisuolaa
- 1 tl sokeria
- 2 tl rouhittua pippuriseosta
- tilliä, sitruunatimjamia, korianteria, rosmariinia
Valmistusohje
Fileoi kala, älä poista nahkaa. Sekoita suola, rouhitut pippurit ja sokeri keskenään. Ripottele seos kalafileelle. Pane yrttejä kalafileelle.
Kääri kala folioon ja pistä folio vielä muovipussiin. Pane päälle kevyt paino ja anna kalan suolautua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Tarjoa graavikalaa uusien perunoiden ja hölskykurkkujen kanssa tai tee siitä lohivoileipiä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrttisuolattu lohi