Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yrttisuolattu lohi

Yrttisuolattu lohi sopii mainiosti kesäiseen ruokapöytään. Tarjoile lohta uusien perunoiden kanssa tai laita sitä vaikka voileipien päälle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

  • ½ kg lohifilee
  • 1 rkl merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl rouhittua pippuriseosta
  • tilliä, sitruunatimjamia, korianteria, rosmariinia

Valmistusohje

 

Fileoi kala, älä poista nahkaa. Sekoita suola, rouhitut pippurit ja sokeri keskenään. Ripottele seos kalafileelle. Pane yrttejä kalafileelle.

Kääri kala folioon ja pistä folio vielä muovipussiin. Pane päälle kevyt paino ja anna kalan suolautua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tarjoa graavikalaa uusien perunoiden ja hölskykurkkujen kanssa tai tee siitä lohivoileipiä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrttisuolattu lohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.