Reseptit
12
Kiitos

Yrttitarhan lohi

Ainekset

Lisää kauppalistalle
n. 2,8 kg lohta tai kirjolohta
2 tl suolaa
1 tl valkopippuria
3-4 rkl hienonnettua tilliä, persiljaa, ruohosipulia
2 rkl hienonnettua sipulia
35 g mantelilastuja

marinadi:

3 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl öljyä

kastike:

5 dl kalalientä
2-3 dl kuohukermaa (valkoviiniä)
2 rkl voita tai kylmää vettä
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl hienonnettua tilliä, persiljaa, kirveliä
cayennepippuria

koriste:

sitruuna, paprikajauhe
persiljaa

Valmistusohje

  1. Tähän käy tuore tai pakastettu lohi tai sen pala tai kirjolohi. Suomusta kala, mutta älä huuhdo. Fileoi lohi ja poista kaikki pikkuruodot. Leikkaa pois suikale pitkin selkää alueelta, jossa on ruotoja. Keitä evistä, päästä ja selkärangasta maukas kalaliemi.
  2. Laita fileet vuokaan nahkapuoli alaspäin ja hiero pintaan suolaa ja pippuria. Sekoita viini ja öljy ja kaada fileiden päälle. Ripottele pinnalle yrtit ja sipulisilppu ja anna lohen maustua yön yli. Valele välillä marinadilla.
  3. Siirrä kala uuninkestävälle tarjoiluvadille, sirottele pinnalle mantelilastuja ja kaada nesteeksi 1 dl marinoimislientä.
  4. Kypsennä lohi kuumassa 250-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia eli laita kala uuniin vasta vähän ennen, kun aletaan syödä alkupaloja. Jos kypsennät kalaa pienemmän määrän (700-800 g), niin kypsennysajaksi riittää 20 minuuttia ja kytke uunista virta pois loppuvaiheessa.
  5. Valmista kastike etukäteen. Keitä kalalientä, loppua marinadia ja kermaa tai viinitilkkaa vähän kokoon. Suurusta veteen tai rasvaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen. Lisää yrtit ja mausta kastike, mutta varoen vain hivenellä cayennepippuria. Tarjoa kastike erikseen.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Yrttitarhan lohi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X