Reseptit
alle 30 min
4

Yrttivihta ja paras grillipihvi

Tuoreet yrtit ovat aina tervetullut ruokalahja. Ne voi istuttaa maahan tai käyttää heti. Kokeile yrttivihtaa tai yrttivoita. Laadukkaasta lihasta tehty grillipihvi ei tarvitse muita mausteita

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pihvi:

4 entrecôte-pihviä (valitse laadukasta lihaa. Esimerkiksi hirven entrecôte- lihaa voi tilata kotiinkuljetuksella viltgarden.myshopify.com)
3 tl merisuolaa
2 tl mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyä

Yrttivihta:

iso nippu erilaisia yrttejä esim. rosmariinia, timjamia, salviaa ja lipstikkaa
paistinarua
keppi

Yrttivoi:

200 g huoneenlämpöistä voita
1 rkl täysjyväsinappia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 dl sekalaisia yrttejä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeän voin joukkoon sinappia, hienonnetut valkosipulit ja yrtit. Lusikoi voipaperiin ja kääri rullalle. Nosta jääkaappiin. Leikkaa voista paloja valmiin pihvin päälle.

2. Leikka yrteistä pitkiä varsia ja sido ne paistinarulla kepin nokkaan.

3. Ota liha huoneenlämpööön ajoissa. Painele sitä sormilla vähän ja mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Pihvin voi maustaa myös jälkikäteen.

4. Nosta pihvit kuumaan grilliin. Pirskottele päälle vähän oliiviöljyä ja vihdo pihviä yrttivihdalla paiston aikana. Käännä pihvi ja pirskottele lisää öljyä sekä jatka vihtomista. Ihana yrttinen aromi tartuu pihviin. Paista pihvi noin 50–55 asteeseen ja kääri se yrttivihdan kanssa folioon vetäytymään. Tarjoile yrttivoin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/18.

Kokeile myös näitä: 

yrttivoi

Yrttivoinappi 

tomahawk-pihvi

Tomahawk-pihvi

Asado

Grillattu entrecôte asado

Anna.fi: Yrttivoi

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Yrttivihta ja paras grillipihvi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X