Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Yrttivoi

Sipaisu yrttivoita patongin päällä maistuu taivaalliselta. Yrttivoilla viimeistelet mehukkaan grillatun maissin tai pihvin. Kokeile yrttivoin mausteeksi erilaisia tuoreita yrttejä, kuten oreganoa, persiljaa tai ruohosipulia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Yrttivoi:

100 g Voita tai kevytlevitettä
2-3 tl sitruunamehua
(smetanaa)
1/2 dl tuoreita yrttejä, esimerkiksi persiljaa, ruohosipulia tai oreganoa
1 kpl valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Jos käytät voita, mittaa tarvittava määrä voita pehmenemään huoneenlämpöön. Jos et ehdi antaa sen hieman lämmetä, voit pehmentää voin halutessasi smetana-tilkalla. Muastevoin voi tehdä myös kevytlevitteestä, joka on pehmeämpää.
  2. Sekoita voihin sitruunanmehu, puristettu valkosipulinkynsi ja hienonnettuja yrttejä. Mausta mustapippurilla.
  3. Voit tehdä yrttivoin etukäteen. Kiedo se voipaperiin tai kelmuun pötköksi ja pakasta. Leikkaa viipaleiksi ja käytä kasvisten, kalan, kanan ja lihan mehevöittämiseen. Yrteiksi kalan kanssa sopivat tilli, ruohosipuli tai timjami. Kanan ja lihan kanssa esimerkiksi meirami, salvia ja rosmariini.
  4. Tarjoile yrttivoi esimerkiksi tuoreen patongin tai leivän kanssa. Yrittivoi sopii mainiosti viimeistelemään grillatun maissin tai pihvin.

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Yrttivoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X