Zuccotto toscanalainen mokkakermakakku
Zuccotto eli toscanalainen mokkakermakakku leivotaan pyöreäpohjaisessa vuoassa. Zuccoton täytteessä maistuvat pähkinät, kahvi, konjakki ja suklaa. Koristele kakku vuodenajasta riippuen tomusokerilla ja marjoilla tai kaakaojauholla ja kahvipavuilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
sokerikakku:
- 4 kpl kananmunaa
- 120 g tomusokeria (2 dl)
- 1 tl vaniljasokeria
- 40 g perunajauhoja (0,6 dl)
- 40 g vehnäjauhoja (runsas 0,5 dl)
täyte:
- 60 g kuorittuja manteleita (1 dl)
- 60 g hasselpähkinöitä (1 dl)
- 6 dl kuohu- tai vispikermaa
- 80 g tomusokeria (1,3 dl)
- 120 g raastettua taloussuklaata
- 2 rkl konjakkia (kahvilikööriä)
Koristeeksi
- tomusokeria tai
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
Zuccotto eli toscanalainen mokkakermakakku leivotaan näin:
- Vatkaa munankeltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi ja lisää kevyesti nostellen keltuaisvaahtoon. Seulo jauhot ja kaada koko ajan sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun korkeaan, kakkuvuokaan (läpimitta noin 27 cm).
- Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ritilälle jäähtymään.
- Paahda uunissa mantelit ja pähkinät ja rouhi ne.
- Vatkaa kerma tomusokerin kanssa vaahdoksi, lisää rouhitut mantelit, pähkinät ja raastettu suklaa.
- Leikkaa sokerikakku noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kostuta viipaleet konjakilla, johon voi lisätä vähän kahvilikööriä. Voitele voipaperi ja vuoraa sillä pyöreäpohjainen vuoka tai kulho. Levitä sokerikakkuviipaleet paperin päälle siten, että kakkuviipaleet peittävät vuoan pohjan ja reunat. Täytä vuoan keskusta kermavaahtoseoksella, tasoita pinta ja peitä se vielä kakkuviipaleilla.
- Anna kakun maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia. Kumoa zuccotto tarjoiluvadille. Seulo kakun pintaan koristeeksi tomusokeria tai kaakaojauhetta.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: 9 x upea täytekakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Zuccotto toscanalainen mokkakermakakku