Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Annan avokadopasta

Huippusuosittu avokadopasta on helppo ja maukas ateria. Viimeistele pasta-annos parmesaaniraasteella ja nauti heti.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Avokadopasta

  • 1 rasia miniluumutomaatteja
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl mieto chili
  • (avokado)öljyä
  • ¼ tl merisuolaa myllystä
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 1 tl ruokosokeria
  • 2-3 kpl basilikan oksa
  • 2 kpl kypsää avokadoa
  • 2 kpl limetin mehu ja 1 tl raastettua kuorta
  • ¼ tl merisuolaa myllystä
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 1 rkl (avokado)öljyä
  • 4 kpl silputtuja basilikan oksia

Pasta

  • noin 400 g spagettia
  • vettä
  • suolaa

Pinnalle

  • noin 50 g parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Avokadopasta valmistuu näin helposti:

1. Halkaise tomaatit ja lado ne uunipellille. Poista chilistä siemenet. Silppua chili ja valkosipulinkynnet tomaattien päälle. Lisää öljy, mausteet ja basilikat. Paahda 225 asteessa 15 minuuttia.

2. Tomaattien paahtuessa valmista avokadoseos. Halkaise avokadot ja poista kivi. Kuutioi avokado kuoreensa ja koverra palat lusikalla kuoresta. Mausta avokadokuutiot hyvin pestyn limetin raastetulla kuorella ja mehulla, suolalla, pippurilla, öljyllä ja basilikalla. Sekoita ainekset ja anna maustua, kunnes pasta on valmista.

2. Kuumenna pastavesi kiehuvaksi. Mausta suolalla ja taivuta spagetti veteen. Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi. Valuta pasta ja annostele lautasille.

3. Lusikoi pastan päälle avokadoseosta ja paahdettuja tomaatteja. Viimeistele avokadopasta parmesaaniraasteella ja nauti ruoka heti.

Vinkki: Tunnista kypsä avokado helposti – unohda puristelu!

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen avokado-maissipasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Annan avokadopasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.