Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Granola

Itse tehty granola eli muromysli maistuu jogurtin ja marjojen kera aamiaiseksi niin arkena kuin viikonloppunakin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Granola

  • 5 dl neljän viljan hiutaleita
  • 1 dl spelttileseitä
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • ½ dl vettä
  • 4 rkl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 1 dl kuivattuja marjoja tai rusinoita

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Kuumenna kattilassa sokeri, vesi ja öljy sekoittaen, kunnes sokeri on täysin sulanut.

2. Levitä kuivat aineet leivin- paperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen.

3. Paahda granola 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran paahtumisen aikana. Anna granolan jäähtyä. Nosta mysliseos lasipurkkiin ja säilytä kuivassa paikassa.

Kokeile myös muita maukkaita aamiaisreseptejä: Juustoskonssit Uppomunaleivät Brunssipiiraat Ruoka.fi: Pähkinämysli

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Granola

Sinun täytyy kommentoidaksesi.