Hyvä pizzapohja
Aito italialainen pizza muotoillaan käsin venyttäen. Pizzapohjan voi myös kaulia. Tästä pizzataikinasta valmistuu 1 uunipellillinen tai 2-3 pyöreää pizzaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Hyvä pizzapohja:
- 1.5 dl lämmintä vettä
- 15 g tuorehiivaa tai ½ pss kuivahiivaa
- ripaus hienoa merisuolaa
- noin 3 ½ dl durumvehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen, tai sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile yhdeksi isoksi tai pienemmiksi taikinapalloiksi.
2. Anna taikinoiden kohota noin 45 minuuttia peitettynä lämpimässä paikassa.
3. Muotoile taikinapala jauhotetulla leivinpöydällä käsin painellen ja venyttäen joka puolelta niin, että siitä tulee litteä ja pyöreä tai haluamasi muotoinen pizzapohja.
4. Täytä pizzat ja paista 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia koosta riippuen.
Vinkki: Pizzapohjan saa rapeaksi paistamalla pizzan tulikuuman pizzakiven päällä. Se poistaa kosteuden taikinasta. Jos et omista kiveä, lämmitä uunipelti ensin tulikuumaksi ja hivuta pizza sitten pellille leivinpaperin avulla.
Katso myös: Täydellinen pizza – italialainen pizzamestari paljastaa salaisuudet
Lue myös: Pizzan villit täytevaihtoehdot – kokeilisitko näistä maukkaita vaihtoehtoja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hyvä pizzapohja