Jäädytetty juustokakku
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Jäädytetty juustokakku
- noin 75 g voita tai margariinia
- 165 g kaurakeksejä tai Digestive-keksejä
- ½ tl inkivääriä
täyte:
- 2 keltuaista
- vaniljasokeria
- ¾ dl sokeria
- 200 g tuorejuustoa (Hovi)
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 3 liivatelehteä (sitruunamehua)
- 2 dl kuohukermaa
- 2 valkuaista
koristeeksi
- vadelmia, marjoja tai hedelmiä esimerkiksi ananaskirsikoita
- (tuoreen sitruunamelissan, mintun tai rosmariinin lehtiä)
Valmistusohje
Jäädytetty juustokakku tehdään näin:
- Vuoraa voipaperilla tasapohjainen irtopohjavuoka (halkaisija noin 20-23 cm). Sulata rasva, lisää murskatut keksit ja mausta inkiväärillä. Painele muruseos tiiviisti kakun pohjaksi.
- Vaahdota keltuaiset, vaniljasokeri ja puolet sokerimäärästä. Lisää juusto ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita hyvin.
- Liota liivatelehdet 10 minuuttia kylmässä vedessä. Purista vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehutilkkaan. Sekoita vähän jäähtyneenä juustoseokseen.
- Vaahdota kerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon. Vaahdota valkuaiset ja loput sokerista kiinteäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon. Tarkista täytteen maku ja levitä se keksipohjan päälle.
- Pakasta vähintään 4 tunnin ajan.
- Koristele ananasviipaleilla, kirsikoilla tai muilla hedelmillä tai tarjoa erikseen marjojen tai marjoista soseutetun kastikkeen kanssa.
- Kakun voit ottaa suoraan pakastimesta, koristella vaikkapa tuoreilla vadelmilla ja nostaa pöytään. Jos haluat paksun juustokerroksen, tee täytettä kaksinkertainen määrä.
Vinkki: Diabeetikolle voi käyttää Digestive-keksejä ja juustomassan voi makeuttaa jauhemaisella Canderel-makeutusaineella, jota lisätään maun mukaan tai yhtä paljon kuin sokeriakin.
Saatat pitää myös Nina Lincolnin kuuluisasta jäädytetystä suklaajuustokakusta tai jäädytetystä mustikkajuustokakusta.
Lue myös Anna.fi: Jäädytetty kinuski-juustokakku on juhlien makein herkku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jäädytetty juustokakku