Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaattinen jauhelihakastike

Valitse kastikkeeseen vähärasvainen jauheliha. Se antaa ruokaan makua vaikuttamatta kuitenkaan koostumukseen ja ulkonäköön. Jauheliha kannattaa ruskistaa kastiketta varten kuumalla pannulla. Iso satsi jauhelihaa on hyvä paistaa useammassa erässä, jottei pannu viilene liikaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Jauhelihakastike

  • 300 g jauhelihaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 sellerinvartta
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl persiljaa, rosmariinia, oreganoa, basilikaa
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 2 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Tomaattinen jauhelihakastike tehdään helposti näin:

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää jauheliha pannulle ja ruskista se.
  2. Lisää hienonnettu sipuli, puristettu valkosipulinkynsi, viipaloidut herkkusienet ja suikaloidut porkkanat ja selleri.
  3. Kääntele aineksia pannussa, lisää mausteita, tomaattisose ja lopuksi tilkka vettä tai lihalientä.
  4. Anna kypsyä hissukseen 30-60 minuuttia ja lisää vettä aina tarvittaessa. Tarkista maku.
  5. Tarjoa jauhelihakastike keitetyn perunan, spagetin tai nauhamakaronin kastikkeena, tai käytä jauhelihakastike lasagnen täytteeksi.

Vinkki: Kokeile myös jauhelihapizzaa tai jauhelihavartaita

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen jauheliha-kasviskeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattinen jauhelihakastike

Lukija

Toimiva ja maukas

Kotiliesi Toimitus

Hyvä, että maistui! Kiitos palautteesta!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.