Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makkarapata chili con carnen tapaan

Makkarapata chili con carnen tapaan on taatusti lämmittävää talviruokaa. Padan voi tehdä chorizon sijaan myös muista makkaroista, lihasuikaleista, jauhelihasta tai kokonaan ilman lihaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Makkarapata:

  • 1 tilkka öljyä
  • 2 kpl sipulia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 400 g chilitomaattimurskaa
  • 400 g valkosipulitomaatti-murskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 tl savustettua paprikajauhetta
  • chiliä tai chiliöljyä
  • kanelitanko
  • noin 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • vettä
  • 6 kpl pehmeitä taateleita tai ruokosokeria
  • 2 kpl sellerinvartta
  • 2 kpl porkkanaa
  • 200 g säilöttyjä tai 2 kpl tuoretta paprikaa
  • noin 400 g chorizo-grillimakkaraa
  • 800 g kidneypapuja
  • nippu persilijaa tai korianteria

Valmistusohje

Makkarapata chili con carnen tapaan tehdään helposti näin:

Makkarapata chili con carnen tapaan valmistuu sukkelasti. Aineksia on paljon, mutta ne takaavaat padalle tuhdin, täyteläisen maun.

1. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet, kuullota sipulit öljyssä padassa. Lisää sipuleiden joukkoon tomaattimurska, -pyree ja mausteet sekä vesi.

2. Kuori ja suikaloi porkkanat ja viipaloi sellerin varret. Lisää kasvikset ja taatelit tai sokeri sekä paprikat pataan. Hauduta pataa miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää suolaa ja chiliä maun mukaan.

3. Leikkaa makkarat paloiksi ja ruskista niitä pannulla. Lisää ruskistuneet makkarat pataan. Huuhdo pannu vesitilkalla ja lisää huuhdeliemi ruokaan. Lisää lopuksi makkarapataan liemestään siivilöidyt pavut ja hienonnettu tuore persilja tai korianteri.

Lue myös: Helppoja makkararuokia arkeen – katso helpot ohjeet!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Uunikurpitsaa ja karitsa chili con karne


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makkarapata chili con carnen tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.