Marinoitu parsakaalisalaatti
Marinoitu parsakaalisalaatti saa herkullisen maun vihreistä yrteistä ja pinjansiemenistä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Marinoitu parsakaalisalaatti
- 500 g parsakaalia
- 1 kpl kukkakaalia
- 1 dl ruohosipulia/varsisipulia
- 1 dl persiljaa
- 1 dl pinjaminsiemeniä
kastike:
- 4 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 tl sinappia
- ¼ tl suolaa
- 1/6 tl mustapippuria
- 1 tl oreganoa/muuta yrttiä
Valmistusohje
Marinoitu parsakaalisalaatti tehdään näin:
- Keitä parsakaalia ja kukkakaalia muutama minuutti, niin että ne pehmenevät hieman, mutta säilyttävät silti rapsakoina. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä. Paista pinjansiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa. Ole tarkkana, sillä siemenet palavat helposti.
- Silppua ruohosipuli ja persilja. Leikkaa parsakaali ja kukkakaali paloiksi. Sekoita kaalit ja yrtit keskenään.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja kaada kasvisten päälle. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Tarjoile marinoitu parsakaalisalaatti alkupalana tai pääruoan lisukesalaattina.
Vinkki: Parsakaali on herkullinen ja terveellinen superruoka – kurkkaa mihin kaikkiin ruokiin broccoli sopii
Lue myös Anna.fi: Parsakaali taipuu moneen – katso parhaat parsakaalireseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoitu parsakaalisalaatti