Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Munakoisobruschetta

Munakoisobruschetta on mainio ruokahalun kiihottaja. Tomaatti ja munakoiso täydentävät toisiaan ja sulautuvat samassa padassa haudutettuina herkuksi, joka maustetaan pippurilla, sipuleilla, ripauksella sokeria ja suolaa, ja lusikoidaan rapeiden alkupalaleipien täytteeksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Bruschetta:

  • 1 patonki tai vaaleaa leipää
  • öljyä

Täyte

  • 1 munakoiso
  • (sitruuna)öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • noin 6 kirsikkatomaattia
  • basilikaa

Valmistusohje

Munakoisobruschettat valmistuvat helposti näin:

1. Kuori ja viipaloi munakoiso. Itketä viipaleita noin 15 minuuttia. Huuhdo, kuivaa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

2. Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä. Lisää pannulle munakoiso ja paista se kypsäksi. Lisää tarpeen mukaan öljyä ja mausta. Halkaise tomaatit ja lisää ne pannulle. Kypsennä noin 10 minuuttia ja lisää silputtu basilika.

3. Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda pannulla öljyssä. Lusikoi kasvisseos leiville. Tarjoa alkupalana, teepöydässä tai keiton kanssa.

Katso myös: Bruschetta on alkupalojen klassikko 

Katso myös Anna.fi/ruoka: Munakoiso-hummusbruschettat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakoisobruschetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.