Munakoisobruschetta
Munakoisobruschetta on mainio ruokahalun kiihottaja. Tomaatti ja munakoiso täydentävät toisiaan ja sulautuvat samassa padassa haudutettuina herkuksi, joka maustetaan pippurilla, sipuleilla, ripauksella sokeria ja suolaa, ja lusikoidaan rapeiden alkupalaleipien täytteeksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Vegaaninen
Ainekset
Bruschetta:
- 1 patonki tai vaaleaa leipää
- öljyä
Täyte
- 1 munakoiso
- (sitruuna)öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1-2 rkl sitruunamehua
- noin 6 kirsikkatomaattia
- basilikaa
Valmistusohje
Munakoisobruschettat valmistuvat helposti näin:
1. Kuori ja viipaloi munakoiso. Itketä viipaleita noin 15 minuuttia. Huuhdo, kuivaa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
2. Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä. Lisää pannulle munakoiso ja paista se kypsäksi. Lisää tarpeen mukaan öljyä ja mausta. Halkaise tomaatit ja lisää ne pannulle. Kypsennä noin 10 minuuttia ja lisää silputtu basilika.
3. Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda pannulla öljyssä. Lusikoi kasvisseos leiville. Tarjoa alkupalana, teepöydässä tai keiton kanssa.
Katso myös: Bruschetta on alkupalojen klassikko
Katso myös Anna.fi/ruoka: Munakoiso-hummusbruschettat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Munakoisobruschetta