Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Munakoisovuoka

Munakoisovuoka on helppo lammasruoka, joka saa makua yrteistä ja mehevyyttä vuohenjuustosta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Munakoisovuoka:

  • 2 munakoisoa
  • 2 tl suolaa
  • öljyä
  • 500 g karitsan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa

Valmistusohje

Munakoisovuoka valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa munakoisot viipaleiksi. Ripottele leikkuulaudalle suolaa ja lado munakoisoviipaleet laudalle. Ripottele väliin suolaa ja lado toinen kerros viipaleita, ja lisää pinnalle vielä hieman suolaa. Itketä munakoisoja viitisen minuuttia, huuhdo ja kuivaa. Paista munakoisoviipaleita öljyssä pannulla.

2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipulisilppu ja jauheliha pannussa, mausta. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vuohenjuusto.

3. Lado kerros munakoisoviipaleita öljyllä sipaistuun vuokaan. Kaada vuokaan puolet jauhelihaseoksesta ja lado loput munakoisot päälle. Peitä pinta jauhelihaseoksella.

4. Kypsennä munakoisovuoka 150-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Katso myös: Täytetyt munakoisot kreikkalaisittain

Katso myös Anna.fi/ruoka: Musaka

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakoisovuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.