Sienillä täytetyt tomaatit
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 6 kiinteää tomaattia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
Täyte
- 1 l kiehautettuja sieniä
- 2 rkl voita
- 1 sipuli
- 1 rkl silputtua persiljaa
- 2 rkl tomaattisosetta
- suolaa
- valkopippuria
Pinnalle
- 1 rkl sulatettua voita
- 1 rkl korppujauhoja
- juustojauhelmaa (juustoraastetta)
Valmistusohje
Tomaatit huuhdotaan ja kuivataan. Jokaisesta tomaatista leikataan kansi ja sisus koverretaan pois. Tomaatit maustetaan sisältä suolalla ja valkopippurilla. Koverrettu sisus käytetään täytteessä.
Sienet silputaan ja käristetään voissa. Seokseen lisätään sipuli, persilja ja tomaattisose sekä vähän suolaa ja valkopippuria. Täyte saa kiehua 10 min.
Tomaatit asetetaan vuokaan, täytetään sienimuhennoksella ja tomaattien kannet asetellaan takaisin päälle. Tomaatit voidellaan sulatetulla voilla, korppujauhoja ja juustoa ripotellaan pinnalle ja vuoka pannaan kuumaan uuniin. Kun tomaatit ovat kauniin ruskeita, vuokaan kaadetaan tomaattisosetta.
Kotiliesi 19/1939
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienillä täytetyt tomaatit