Reseptit

Sienillä täytetyt tomaatit

Ainekset

  • 6 kiinteää tomaattia
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria

Täyte

  • 1 l kiehautettuja sieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 rkl silputtua persiljaa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • suolaa
  • valkopippuria

Pinnalle

  • 1 rkl sulatettua voita
  • 1 rkl korppujauhoja
  • juustojauhelmaa (juustoraastetta)

Valmistusohje

Sienillä täytetyt tomaatit

Tomaatit huuhdotaan ja kuivataan. Jokaisesta tomaatista leikataan kansi ja sisus koverretaan pois. Tomaatit maustetaan sisältä suolalla ja valkopippurilla. Koverrettu sisus käytetään täytteessä.

Sienet silputaan ja käristetään voissa. Seokseen lisätään sipuli, persilja ja tomaattisose sekä vähän suolaa ja valkopippuria. Täyte saa kiehua 10 min.

Tomaatit asetetaan vuokaan, täytetään sienimuhennoksella ja tomaattien kannet asetellaan takaisin päälle. Tomaatit voidellaan sulatetulla voilla, korppujauhoja ja juustoa ripotellaan pinnalle ja vuoka pannaan kuumaan uuniin. Kun tomaatit ovat kauniin ruskeita, vuokaan kaadetaan tomaattisosetta.

Kotiliesi 19/1939


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienillä täytetyt tomaatit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.