Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tervagraavattu lohi

Tervagraavattu lohi saa oivallisen lisäaromin kotimaisesta tervasnapsista. Tilkka alkoholia tekee graavilohesta ihanan pehmeää.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Tervagraavattu lohi:

  • noin 800 g tuoretta lohifileetä
  • 2 rkl merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl tervalikööriä

Valmistusohje

Tervagraavattu lohi valmistuu näin.

1. Nypi lohifileestä ruodot ja pyyhkäise kalan pinta talouspaperilla.

2. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja ripottele kalafileen päälle. Valuta likööri tasaisesti lohen päälle.

3. Kääri tervalohi voipaperipakettiin ja nosta vielä vahvaan pakastuspussiin. Anna lohen maustua painon alla noin 8 tuntia tai yön yli. Leikkaa tervagraavattu lohi tarjolle ohuina viipaleina.

Katso myös: Kalan graavaus – näin onnistut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Jääkellarin lohi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tervagraavattu lohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.