Vadelma-ricottapiirakka
Vadelma-ricottapiirakka tehdään perinteistä mamman marjapiirakan ohjetta mukaillen, mutta kermaviilin korvaa italialainen ricotta-juustoa. Murea muropohja ja samettinen täyte ovat ihania yhdessä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 11 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pohja:
- 125 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl maitoa
- 1 rkl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
täyte:
- 1 prk (250 g) ricottajuustoa
- ¾ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 100-200 g vadelmia
koristeeksi:
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Vadelma-ricottapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Sekoita taikinan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin hetkeksi.
3. Sekoita kulhossa ricottajuusto, sokeri ja munat tasaiseksi seokseksi. Pistele haarukalla reikiä piirakka pohjaan. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle vadelmat.
4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.
5. Anna piirakan jäähtyä ritilällä. Siivilöi jäähtyneen piirakan pinnalle koristeeksi tomusokeria.
Katso myös: Mehevä mustikkapiirakka 3 tavalla – katso parhaat reseptit!
Katso myös Anna.fi/ruoka: Zabaione-täytteiset vadelmaleivokset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelma-ricottapiirakka