Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelma-ricottapiirakka

Vadelma-ricottapiirakka tehdään perinteistä mamman marjapiirakan ohjetta mukaillen, mutta kermaviilin korvaa italialainen ricotta-juustoa. Murea muropohja ja samettinen täyte ovat ihania yhdessä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
11  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

täyte:

  • 1 prk (250 g) ricottajuustoa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100-200 g vadelmia

koristeeksi:

  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Vadelma-ricottapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sekoita taikinan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin hetkeksi.

3. Sekoita kulhossa ricottajuusto, sokeri ja munat tasaiseksi seokseksi. Pistele haarukalla reikiä piirakka pohjaan. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle vadelmat.

4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.

5. Anna piirakan jäähtyä ritilällä. Siivilöi jäähtyneen piirakan pinnalle koristeeksi tomusokeria.

Katso myös: Mehevä mustikkapiirakka 3 tavalla – katso parhaat reseptit!

Katso myös Anna.fi/ruoka: Zabaione-täytteiset vadelmaleivokset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelma-ricottapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.