Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vietnamilainen kala

Tämän vietnamilaisen kalan voi tehdä kokonaisesta kalasta tai kalapaloista. Muukin kala kuin siika käy. Kalan mausteena käytettyä sitruunaruohoa saa myös tahnana lasitölkissä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vietnamilainen kala:

  • 1 kg siikaa

mausteseos:

  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 kpl kevätsipulia
  • tai purjoa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 1 kpl punaista chiliä
  • 1 rkl sitruunaruohoa
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl tuoretta korianteria
  • (banaaninlehti)

Valmistusohje

  1. Silppua kevätsipulit, valkosipuli, chili, sitruunaruoho ja inkivääri. Tee kalan pintaan viiltoja. Sekoita mausteseoksen ainekset ja kaada seos kalan päälle. Anna maustua noin 15 minuuttia.
  2. Kääri kala mausteineen banaaninlehteen tai leivinpaperiin ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai grillaa kala kypsäksi. Tarjoa riisin kera.

Vinkki: Kalan voi käyttää kokonaisena tai paloina. Muukin kala kuin siika käy. Sitruunaruohoa saa myös tahnana lasitölkissä.

Katso myös thaimaalaisen kalakeiton resepti.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vietnamilainen kala

Sinun täytyy kommentoidaksesi.