Vietnamilainen kala
Tämän vietnamilaisen kalan voi tehdä kokonaisesta kalasta tai kalapaloista. Muukin kala kuin siika käy. Kalan mausteena käytettyä sitruunaruohoa saa myös tahnana lasitölkissä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
Vietnamilainen kala:
- 1 kg siikaa
mausteseos:
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 3 kpl kevätsipulia
- tai purjoa
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 tl sitruunankuorta
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 rkl sitruunaruohoa
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl tuoretta korianteria
- (banaaninlehti)
Valmistusohje
- Silppua kevätsipulit, valkosipuli, chili, sitruunaruoho ja inkivääri. Tee kalan pintaan viiltoja. Sekoita mausteseoksen ainekset ja kaada seos kalan päälle. Anna maustua noin 15 minuuttia.
- Kääri kala mausteineen banaaninlehteen tai leivinpaperiin ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai grillaa kala kypsäksi. Tarjoa riisin kera.
Vinkki: Kalan voi käyttää kokonaisena tai paloina. Muukin kala kuin siika käy. Sitruunaruohoa saa myös tahnana lasitölkissä.
Katso myös thaimaalaisen kalakeiton resepti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vietnamilainen kala