Vihreä perunasalaatti
Vihreä perunasalaatti on raikas lisä grilliruoille tai vappupiknikille. Vihreä yrttikastike ja täpäkät kaprikset siivittävät vihreän perunasalaatin perunasalaattien luksusluokkaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vihreä perunasalaatti:
- 800 g kiinteitä perunoita
- 1 tl sormisuolaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl kapriksia
- 2 rkl kapristen säilykelientä
Yrttiöljy
- 2 dl hienonnettuja yrttejä, tilliä ja ruohosipulia
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 3 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Vihreä perunasalaatti tehdään näin:
1. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja levitä perunat kuumina laakealle uunipellille. Mausta perunat ja pirskota päälle öljy, kaprikset ja kapristen säilykeliemi. Anna perunoiden jäähtyä kunnolla.
2. Aja yrtit ja öljy tasaiseksi soseeksi juuri ennen tarjoilua. Mausta kevyesti. Lusikoi yrttiöljy perunoiden joukkoon ja kääntele maut sekaisin.
Katso myös: Perunasalaatti uusista perunoista
Katso myös Anna.fi/ruoka: Juhannuksen paras perunasalaatti x 6: yksi perinteinen ja 5 trendikästä haastajaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vihreä perunasalaatti