Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vihreä perunasalaatti

Vihreä perunasalaatti on raikas lisä grilliruoille tai vappupiknikille. Vihreä yrttikastike ja täpäkät kaprikset siivittävät vihreän perunasalaatin perunasalaattien luksusluokkaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Vihreä perunasalaatti:

  • 800 g kiinteitä perunoita
  • 1 tl sormisuolaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl kapristen säilykelientä

Yrttiöljy

  • 2 dl hienonnettuja yrttejä, tilliä ja ruohosipulia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Vihreä perunasalaatti tehdään näin:

1. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja levitä perunat kuumina laakealle uunipellille. Mausta perunat ja pirskota päälle öljy, kaprikset ja kapristen säilykeliemi. Anna perunoiden jäähtyä kunnolla.

2. Aja yrtit ja öljy tasaiseksi soseeksi juuri ennen tarjoilua. Mausta kevyesti. Lusikoi yrttiöljy perunoiden joukkoon ja kääntele maut sekaisin.

Katso myös: Perunasalaatti uusista perunoista

Katso myös Anna.fi/ruoka: Juhannuksen paras perunasalaatti x 6: yksi perinteinen ja 5 trendikästä haastajaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vihreä perunasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.