10 parasta raparperipiirakkaa: ranskalainen, crumble, tuorejuustoinen…

Niin siinä vain käy, raparperirakkaus roihahtaa joka kevät punaisten varsien puskiessa pintaan puutarhamullasta. Ensimmäiset varret suikaloidaan tietysti raparperipiirakkaan. Tässä kymmenen parasta.

Raparperipiirakka ranskalaiseen tapaan

Kun jokin leivonnainen on ”ranskalainen” syntyy mielikuva astetta hienostuneemmasta herkusta. Ja kyllä, ranskalainen raparperipiirakka on varsin fiili leivonnainen. Sen pohjassa maistuu vienosti sitruuna, täytteessä kaneli. Kuten muutkin raparperipiirakat, myös tämä maistuu parhaalta vielä hieman lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera. Kun teet ohjeen kaksinkertaisena, saat herkkua kokonaisen pellillisen.

Lue lisää: Raparperipitko, keikauskakku ja 5 muuta veikeää raparperiherkkua

ranskalainen raparperipiirakka

Ohje: Ranskalainen raparperitorttu

Mantelinen raparperipiiras

Tämän raparperipiirakan juju piilee pohjassa, josta mantelimassa tekee mehevän ja maukkaan. Eikä täytekään häviä herkullisuudessaan. Sitruunarahkaa ja raparperia sisältävä täyte on täyteläinen ja juuri sopivan raikas.

mantelinen raparperipiiras

Ohje: Mantelinen raparperipiiras

Marengilla hunnutettu raparperipiirakka

Marengin ystävät huomio! Tämä raparperipiirakka on teille. Hurmaava marenkipilvi hunnuttaa klassiselta sitruuna-marenkipiirakalta mallia ottavan raparperipiirakan. Täytteenä on herkullista raparperitahnaa, jonka juju on joukkoon ujutettu banaani. Tämä piirakka on taattu hitti kahvipöydässä!

raparperi-marenkipiirakka

Ohje: Raparperi-marenkipiirakka

Herkullinen raparperipiirakka tuorejuustotäytteellä

Herkullisessa raparperipiirakassa on rapea pohja ja mehevä raparperitäyte, jota tuorejuusto pehmentää mukavasti. Vieno karedmumman maku tekee piirakasta täydellisen.

herkullinen raparperipiirakka

Ohje: Herkullinen raparperipiirakka

Raparperipiirakka keikauskakun tyyliin

Keikauskakku on monen suosikki, eikä ihme. Vastustamattomasti karamellisoitunut leivonnainen on vietävän hyvän makuinen. Raparperikeikauskakku ei kuitenkaan ole ällömakea, sillä sitruuna tuo siihen raikkaan vivahteen.

raparperikeikauskakku

Ohje: Raparperikeikauskakku

Vaniljainen raparperipiirakka

Tässä raparperipiirakassa ihastuttaa monikin asia. Pohjaan lisätään mantelijauhetta, joka tekee siitä täydellisen kostean. Lempeä vaniljatäyte puolestaan antaa makeudellaan sopivaa vastapainoa happaman kirpsakalle raparperille. Raparperi-vaniljapiirakka on niin mehevä ja maukas, ettei sen kaveriksi kaipaa edes erillistä kastiketta.

raparperi-vaniljapiirakka

Ohje: Raparperi-vaniljapiirakka

Edullinen, helppo ja riittoisa raparperipiirakka

Tämä raparperipiirakka sopii mainiosti sekä mökkiolosuhteisiin että talkooväelle tarjottavaksi. 10 pennin piirakka syntyy helposti, nopeasti ja nimensä mukaan varsin edullisista raaka-aineista. Kerralla valmistuu koko pellillinen raparperipiirakkaa, joten sillä ruokkii näppärästi suuremmankin seurueen. Säästä piirakkaohje myös loppukesää varten, sillä silloin raparperin sijaan täytteeksi voi sujauttaa omenoita.

raparperipiirakka

Ohje: 10 pennin piirakka

Raparperipiirakka kuin mummolassa

Tämä raparperipiirakka maistuu juuri siltä kuin mummolassa. Mummin raparperipaistos on varsin perinteinen raparperipiirakka, mutta muutamalla kikalla siitä saa himpun verran maukkaampaa. Käytä leivontaan aitoa voita, aromikasta ruokokide- tai fariinisokeria sekä spelttijauhoja ja ripauta mausteeksi reilusti kardemummaa. Kyllä mummi tietää!

mummin raparperipaistos

Ohje: Mummin raparperipaistos

Raparperia ja halvaa

Halvatun hyvä raparperipai on nimensä mukaan halvatun hyvä, sillä täytteessä on käytetty vaniljan makuista halvaa. Marengilla hunnutettu raparperipiirakka on helppo valmistaa, ja siihen tarvitsee vain kuusi raaka-ainetta.

Halvatun hyvä raparperipai

Ohje: Halvatun hyvä raparperipai

Helppo raparperipaistos

Kun haluat päästä helpolla, tartu tähän ohjeeseen. Raparpericrumble on sisältä mehevä ja maukas, päältä ihanan rapsakka paistos, johon voi käyttää kaura- tai kookoshiutaleita. Kookossokerista syntyy miellyttävän karamellimainen vivahde.

raparpericrumble

Ohje: Raparpericrumble

Keskustelu

Kommentoi juttua: 10 parasta raparperipiirakkaa: ranskalainen, crumble, tuorejuustoinen…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X