10 x paras jauheliharuoka – koko perheen suosikit

Jauheliha on arkiruoanlaiton ässä: helppo, nopea ja mahtavan monipuolinen raaka-aine. Pienellä vaivalla se taipuu myös fiiniksi viikonloppuruoaksi. Nappaa tästä kymmenen maukasta ohjetta.

Kun haluat ottaa jauhelihasta kaiken irti muista nämä pari vinkkiä: Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoan valmistusta ja paista se sitten laakealla paistinpannulla kovassa lämmössä, jotta liha ruskistuu eikä ala kiehua. Jos pannusi on pieni, voit paistaa jauhelihan myös kahdessa erässä.

Sika-naudan ja naudan paistijauhelihan lisäksi kannattaa kokeilla myös karitsaa, broileria ja kalkkunaa. Eikä vegenkään kannata ohittaa näitä ohjeita, sillä suurin osa ruoista onnistuu myös härkiksestä tai nyhtökaurasta.

Lue myös: Broilerin jauhelihasta syntyy maukasta arkiruokaa – 6 helppoa reseptiä

Jauhelihaa aasialaisella twistillä

Jauhelihan aasialainen twisti syntyy chilistä ja limetistä sekä soija- ja kalakastikkeesta. Lorauta pannulle seesamiöljyä ja paista liha kovassa lämmössä murumaiseksi seokseksi. Viimeistele maku tuoreella chilillä, korianterilla, limetillä ja kevätsipulilla. Voit tarjota ruoan sellaisenaan riisin kera tai rentona sormisyötävänä salaatinlehteen kääräistynä.

Aasialainen jauhelihapannu

Resepti: Aasialainen jauhelihapannu

Spagettivuoka on koko perheen suosikki

Makaronilaatikko on herkkua ja spagetti ja jauhelihakastike on herkkua. Kun nämä kaksi ihanuutta yhdistää, on lopputuloksena koko perheen uusi suosikkiruoka. Mehevä juustokuorrute tekee spagettivuoasta ihan luksusta.

Spagettivuoka maistuu koko perheelle.

Resepti: Spagettivuoka

Lihapullat lähi-idän tyyliin

Lihapullat maistuvat aina. Nämä pyörykät tehdään karitsan jauhelihasta ja maustetaan lähi-idän tyyliin kurkumalla, kanelilla ja juustokuminalla. Pinjansiemenetkin sopivat mainiosti joukkoon – lisää niitä sekä pyöryköiden sekaan että valmiin ruoan päälle. Karitsapullat maistuvat vielä vähän paremmilta tomaattikastikkeen kera, joka saa ryhtiä valkosipulista ja yrteistä. Tarjoa lisänä rapeakuorista leipää, jolla viimeisetkin maut saa kaavittua lautaselta suuhun.

Mausteisissa lihapullissa maistuu kaneli, kurkuma ja juustokumina.

Resepti: Mausteiset karitsapullat lähi-idän tyyliin

Paras bolognesekastike syntyy hitaasti hautumalla

Spagetti bolognese on klassikko, josta teet tällä ohjeella vielä himpun verran herkumpaa. Oikea maku tulee pekonista, joukkoon raastetuista kasviksista, reilusta lorauksesta punaviiniä sekä yrteistä. Salaisuus on viinin ja tomaatinhappamuuden taittavassa sokeriripauksessa ja pitkässä haudutusajassa.

spagetti bolognese

Resepti: Spagetti bolognese

Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Kun mielesi tekee jotain todella proteiinipitoista, tuhtia ja täyttävää ruokaa, tartu tähän reseptiin. Juustolla herkuksi kuorrutetun perunasoseen alta paljastuu muheva jauhelihakastike, jonka joukkoon on kumottu tölkillinen papusekoitusta. Ruoka valmistuu vikkelästi myös arki-iltana, kun teet muusin ja täytteen valmiiksi jo edellisenä iltana ja paistat laatikon samana päivänä.

jauheliha-papu-perunasosevuoka

Resepti: Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Tomaattinen jauhelihakastike

Tomaattinen jauhelihakeitto on arkiruokien kärkikastia: helppoa, nopeaa ja maukasta, josta nokare smetanaa tekee erityisen hyvää. Kun keität kerralla ison kattilallisen, ratkaiset samalla myös seuraavan päivän ruokapulman. Jauhelihakeitto on nimittäin niitä ruokia, joiden maku paranee, kun se saa maustua yön yli jääkaapissa.

Jauhelihakeitto

Resepti: Jauhelihakeitto

Lihamureke juustosydämellä

Miksi tehdä tavallisa lihamureketta, kun siihen voi myös iskeä Välimeren parhaat maut: tomaattia, valkosipulia ja yrttejä. Luksuslihamurekkeen mehevöittää parmesaanijuusto.

luksuslihamureke

Resepti: Luksusmureke juustosydämellä

Makean tahmeat broilerivartaat

Nämä japanilaiset tsukune-vartaat tehdään broilerinjauhelihasta ja maustetaan misolla sekä seesamiöljyllä. Jekku piilee siinä, että mureketaikinaan paistetaan osa jauhelihasta. Se tuo vartaisiin erilaista rakennetta ja purutuntumaa. Viime silaus syntyy makeansuolaisesta glaseerauskastikkeesta, joka tekee pinnasta ihanan tahmean.

Broilerivartaat

Resepti: Japanilaiset tsukune-broilerivartaat

Jauhelihapata itämaisittain

Rutkasti tuoksuvia mausteita sisältävä jauhelihapata tuo tuulahduksen itämaista eksotiikkaa arkiruokapöytään. Viettelevästi kanelilta, kurkumalta ja juustokuminalta maistuva tuoka tarjotaan couscousin ja raikkaan minttu-jogurtin kera.

itämainen Jauhelihapata

Resepti: Itämainen jauhelihapata

Ruokaisa jauhelihapannari

Jauheliha tekee pannukakustakin ruokaisan. Kyseessä on eräänlainen pizzan pikaversio, kun lisäät pinnalle myös paprikaa sekä juustoraastetta ja mausteeksi oreganoa. Tässä ohjeessa taikina rikastetaan ohralla ja pähkinäjauholla, joten lopputulos on erityisen mehevä ja maukas.

jauhelihapannukakku

Resepti: Jauhelihapannukakku

Keskustelu

Toimittaja valoja päälle, eihän tuomosia jaksa alkaa kukaan vääntään, eikä nuista ole kukaan ees kuullu. Kebab on paras.

Kommentoi juttua: 10 x paras jauheliharuoka – koko perheen suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X