Ruoka

Perunarieska – leivo helpot rieskat tuoreen leivän himoon

Helpot ja nopeat perunarieskat valmistetaan ilman vaivaamista, kohottamista tai muita aikaa vieviä toimenpiteitä, joten ne pelastavat niinä päivinä, kun leipälaatikko ammottaa tyhjyyttään. Perunasoseen sijaan voit käyttää myös muita juuressoseita. Poimi kolme helppoa ohjetta!

Perunarieska pelastaa niinä päivinä, kun leipälaatikko ammottaa tyhjyyttään. Perunasoseen sijaan voit käyttää myös muita juuressoseita. Poimi helpot ohjeet!

1. Vaivaton perunarieska

Ruokaisat perunarieskat syntyvät helposti vaikka lounaskeiton kylkeen tai iltateen kaveriksi. Ja mikä parasta, kaikki tarvittavat ainekset saattavat hyvinkin löytyä jo valmiiksi kaapistasi. Leivontaan käytetään ohrajauhoja, jotka tuovat rieskoihin paitsi makua myös himpun verran enemmän ravinteita kuin pelkkiä vehnäjauhoja käytettäessä. Uunituoreet rieskat maistuvat lämpiminä niin taivaallisilta, etteivät kaipaa päällensä kuin sipaisun voita.

vaivattomat perunarieskat

Ohje: Vaivattomat perunarieskat

2. Peruna-juuresrieskat

Nämä perunarieskat saavat lisämakua juureksista ja ripauksesta jauhettua muskottipähkinää. Voit käyttää leivontaan edellispäivän perunamuusia, perunasosehiutaleita, valmista juuressosetta tai vaikka tähteelle jääneitä keitinperunoita. Muhenna siinä tapauksessa perunoita ensin haarukalla ja lisää  tilkka maitoa tai vettä, kunnes saat sosemaisen koostumuksen. Sekoita joukkoon sitten muut ainekset ja taputtele taikina pellille paistumaan.

Perunarieska

Ohje: Perunarieskat

3. Peruna-sienirieskat

Peruna-sienirieskat antavat huutia hävikille. Rieskoihin saa upotettua paitsi päivälliseltä jääneen perunasoseen myös pakastimessa piileksivän sienisaaliin rippeet. Lisää taikinaan myös purkki kermaviiliä, niin lopputulos on vastustamattoman mehevä.

peruna-sienirieskat

Ohje: Peruna-sienirieskat

Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunarieska – leivo helpot rieskat tuoreen leivän himoon

Sinun täytyy kommentoidaksesi.