Tomaatti-mozzarellapiirakka

4 x pellillinen suolaista piirakkaa

Kun kerran alkaa leipoa, voi saman tien leipaista kokonaisen pellillisen piirakkaa. Maukas suolainen piirakka sopii syötäväksi läpi koko päivän ja sitä voi pakata näppärästi myös evääksi vaikkapa retkelle.

Kukapa ei rakastaisi tomaatin ja mozzarellan yksinkertaisen herkullista yhdistelmää? Tomaatti-mozzarellapiirakka onnistuu vaikka vähän kokemattomammaltakin kotileipurilta. Piirakan pohjana käytetään nimittäin valmista lehtitaikinaa, joka paistetaan valmiiksi odottamaan täyttämistä. Paistetun pohjan päälle sivellään pestoa ja ladotaan tomaatti ja mozzarellasiivuja. Tuoreet yrtit viimeistelevät raikkaan piirakan.

broileripiirakka

Välimerellisten makujen broileripiirakka täytetään broilerinfileellä, latva-artisokalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla. Paistamisen jälkeen pinnalle ripotellaan vielä rucolaa, oliiveja, salaattijuustokuutioita sekä paahdettua paprikaa. Piirakan hauskuus piileekin siinä, että siinä on yhdistetty piirakka ja lisukesalaatti jo valmiiksi.

196806-chorizopiirakka2048.jpg

Tuhti chorizopiirakka sopii maustetun ruoan ystävälle. Itsessään mausteinen chorizo-makkara ja jalapenoviipaleet antavat piirakalle potkua. Purjo ja paprika puolestaan antavat makua ja väriä. Ranskankerma, dijonsinappi sekä texmex-juustoraaste pitävät huolen siitä, että piirakka on vastustamattoman täyteläinen.

196804-parsakaalipiirakka2048.jpg

Myös gluteenittomaan ruokavalioon sopiva parsakaalipiirakka aateloidaan peräti kolmella eri juustolla: parmesaanilla, sinihomejuustolla sekä Västerbottenilla. Parsakaali on erinomainen kumppani vahvoille juustoille, joten tätä reseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos yhdistelmä ei ole entuudestaan tuttu.

Lisää piirakkareseptejä:

Piirakkareseptejä maailmalta
Suolainen piirakka x 10
Suolainen piirakka juhliin x 10
Ruoka.fi: Suolainen piirakka piristää arki-iltaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: 4 x pellillinen suolaista piirakkaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X