kanahampurilainen

6 x Mehevä hampurilainen

Maistuisiko tänään kanahampurilainen vai hemmotteletko itseäsi luksushampurilaisella?

Eksoottisen makuisten kanahampurilaisten valmistus alkaa briossisämpylöiden leipomisella ja broilerifileiden nuijimisella. Ohuet broilerifileet paneroidaan pankojauhoissa eli japanilaisissa korppujauhoissa, joiden karkea rakenne takaa fileille rapean pinnan. Uunituoreet sämpylät täytetään paneroiduilla broilerifileillä, pikkelöidyillä kurkuilla ja chilimajoneesilla. Lisäksi hampurilaisten väliin tulee valmista kimchiä eli korealaista, hapatettua kiinankaalisalaattia.

silakkahampurilainen

Mainiot silakkahampurilaiset sopivat täydellisesti suomalaiseen makumaailmaan. Suolalla, pippurilla ja yrteillä maustetut silakkafileet pyöritellään ruisjauhoissa ja paistetaan rapeiksi. Sämpylöiden väliin tulee silakkapihvien lisäksi kiinankaalia, sipulirenkaita ja ranskankermakastiketta.

136684-lohiburgeri.jpg

Kotoisat lohiburgerit maistuvat Suomen suvessa. Hampurilaisen tärkein osa on itse tehty pihvi, joka valmistetaan murekemassasta. Massaa varten lohifileet haudutetaan kypsiksi, soseutetaan haarukalla ja sekoitetaan muiden ainesten joukkoon. Murekemassasta muotoillaan pihvejä, jotka paistetaan nopeasti grillissä tai pannulla. Halkaistujen sämpylöiden väliin asetetaan lohipihvit sekä salaattia, kurkkua ja punasipulia. Täytteeksi sopivat myös hillosipulit, pienet maustekurkut ja yrteillä maustettu jogurtti.

rapuhampurilainen

Rukiisessa rapuhampurilaisessa on niin ikään itse tehty murekepihvi, jonka valmistuksessa käytetään runsaasti katkarapuja ja vaalealihaista kalaa. Ruisleivän väliin koottava hampurilainen saa mehevyytensä herkullisesta kastikkeesta, jossa maistuvat remouladekastike, sinappirelishi ja tuore tilli. Lisäksi tarvitaan vain omia lempivihanneksia, kuten kurkkua, tomaattia ja salaattia.

186437-kasvishampurilainen.jpg

Sämpylättömien kasvishampurilaisten pihvit valmistuvat porkkanasta, kesäkurpitsasta ja kikherneistä. Potkua pihveihin tuovat säilykepepperonit ja tuore korianteri. Kasvispihvit on helppo paistaa ohukaispannulla, jossa niistä tulee varmasti sopivankokoisia. Pihvien väliin asetellaan paistettu kananmuna, tomaattiviipaleita ja ituja. Yrtinoksa hampurilaista koristamaan, ja maukas burgeri on valmis katoamaan parempiin suihin!

hampurilainen

Herkuttelijan luksushampurilainen on nimensä mukainen, sillä sen väliin tulee naudan marmorifileetä. Filee nostetaan kuumalle grilliritilälle ja paistetaan molemmin puolin. Tämän jälkeen grillin lämpötilaa lasketaan ja lihan paistamista jatketaan, kunnes lämpömittari näyttää fileen paksuimmalta kohdalta 56-asteen lukemaa. Valmis marmorifilee kääritään vartiksi folion sisään vetäytymään, minkä aikana grillataan porsaan kylmäsavukinkkuviipaleet. Paahdetuille sämpylänpuolikkaille nostetaan juustoviipaleet, jotta ne sulavat hieman sämpylöiden lämmössä. Lisäksi väliin tulee siivutettua marmorifileetä, kinkkuviipaleita, kurkkua ja majoneesia.

Hampurilaisen rinnalle:
Uuniperunat
Ruoka.fi: Grillatut lohkoperunat
Kotitekoinen ketsuppi
Helppo majoneesi
Maidoton pirtelö

Keskustelu

Kommentoi juttua: 6 x Mehevä hampurilainen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X