pinaattipapardelle

Yhden kattilan kasvispasta ja 6 muuta kaikkien aikojen parasta pastaohjetta

Nopein pastakastike valmistuu nopeammin kuin pasta ehtii kypsyä, hitain hautuu liedellä lähes puoli päivää. Yhteistä näille on kuitenkin maku, joka vie kielen mennessään. Kokosimme seitsemän kaikkien aikojen parasta pastaohjetta, joilla hurmaat niin arkena kuin viikonloppunakin.

Pasta primavera parsalla

Parhaaseen parsa-aikaan parsa puolustaa paikkaansa myös pastassa. Pasta primavera eli kevätpasta on juuri sitä mitä nimikin lupaa. Parsasta, herneistä ja mintusta syntyy keväinen kasvispasta, joka ei ole italialainen klassikko syyttä.

Ohje: Pasta primavera

Nopea poropasta aasialaisella twistillä

Kermatölkki auki ja kattilaan, savuporoa sekä mausteita sekaan ja muutama makea kirsikkatomaatti viimeistelyyn. Niin helposti valmistuu kermainen poropasta aasialaisella twistillä. Savuporo, sriracha-chilikastike ja tuore korianteri ovat hämmentävän herkullinen yhdistelmä.

kermainen poropasta aasialaisella twistillä

Ohje: Nopea poropasta aasialaisella twistillä

Hitaasti hautunut pasta bolognese

Spagetti ja jauhelihakastike on monessa perheessä arjen pikainen pelastajaruoka, mutta tällä ohjeella loihdit siitä myös salonikelpoisen sunnuntaiaterian. Juju on viinin ja tomaatin happamuuden taittavassa sokeriripauksessa ja pitkässä haudutusajassa. Kaksi tuntia on minimi, mutta pahitteeksi ei ole, vaikka kastike viipyisi liedellä muutaman tunnin pidempäänkin.

pasta bolognese

Ohje: Spagetti bolognese

Yhden padan kasvispasta

Tämä kasvispasta ansaitsee paikkansa parhaiden pastaojeiden joukossa monestakin syystä. Helppo, nopea ja maukas arkipasta valmistuu kaiken hyvän lisäksi vieläpä yhdessä kattilassa tiskiä säästäen. Ja kasviksiakin on seassa sen verran runsaasti, että puoli kiloa päivässä täyttyy melkein kuin huomaamatta.

yhden padan kasvispasta

Ohje: Yhden kattilan kasvispasta

Nauhamakaronia äyriäisten kera

Etsitkö pastaohjetta, jolla lyöt vieraasi ällikällä? Tämä espanjalainen äyriäispasta on juuri sellainen. Sen kulmakivet ovat herkullinen tomaattikastike, huolella kypsennetyt jättikatkaravunpyrstöt ja simpukat sekä yrttikastike picada, jolla annos viimeistellään huippuunsa.

nauamakaroni äyriäisillä

Ohje: Nauhamakaronia äyriäisten kera  

Pinaattipapardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä

Pastaa ei aina tarvitse hukuttaa tuhteihin kermakastikkeisiin, vaan toisinaan loraus oliiviöljyä ja hyvää vuohenjuustoa ovat enemmän kuin riittävät. Tämän nauhapastan joukkoon tulee myös pinaattia ja pähkinöitä. Viikonloppuversioon pinaattipapardellen voi tehdä alusta alkaen itse, arkena voi mainiosti turvautua kaupan valmiiseen tuorepastaan.

pinaattipapardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä

Ohje: Pinaattipapardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä

Kermainen pennepasta sahramilla

Onko kermainen pekonipasta suosikkisi? Kokeile tätä ohjetta, jossa kastikkeen joukkoon lisätään sahramia. Se loihtii annokseen hetkessä ripauksen luksusta, kauniin kullan keltaisen värin ja uskomattoman herkullisen maun. Mikä parasta, kastike valmistuu pastan kiehuessa.

Kermainen pennepasta sahramilla

Ohje: Kermainen pennepasta sahramilla

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Yhden kattilan kasvispasta ja 6 muuta kaikkien aikojen parasta pastaohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X