Ruoka

Aasialaisen keittiön mausteet

Aasialaisen ruoan herkullinen salaisuus piilee mausteissa. Kokosimme kotikokin avuksi pienen mausteoppaan. Tutustu ja lähde kiehtovalle makumatkalle Aasiaan!

Korianteri

Korianteri on itämaisen ruoan perusmauste. Kaukoidässä ja Aasiassa korianteria kutsutaan kiinanpersiljaksi ja sitä käytetään persiljan tavoin.

Linnunsilmächili

Yleisesti aasialaisessa keittiössä käytettävä linnunsilmächili luokitellaan kahdeksaksi kympin-asteikolla mitattuna, joten jo yksi chili antaa ruokaan voimakkaan tulisuuden.

Inkivääri

Kuorittu inkiväärin juurakko antaa aromaattisen ja voimakkaan maun kastikkeisiin ja keittoihin. Se on yksi Aasian keittiön tärkeimmistä perusmausteista.

Limetti

Kaakkois-Aasiasta kotoisin oleva kirkkaanvihreä limetti on kooltaan sitruunaa pienempi ja ohutkuorisempi. Siinä on eksoottisen kirpeä maku, joka on vivahteikkaampi kuin sitruunan aromi.

Thaibasilika

Ruukussa meilläkin myytävä yrttikasvi antaa jo muutamalla lehdellä mausteista, anista ja kanelia muistuttavaa makua ja thaipotkua ruokiin.

Thaiminttu

Thaiminttu on herkullista yhdistettynä limettiin. Se maustaa kastikkeet ja salaatit ja antaa raikkaan vivahteen kevätkääryleille ja Tom yam -keitolle. Thaiminttua myydään lähinnä thai-ruokakaupoissa.

Lue myös:
Aasialainen ruoka houkuttelee
Thaimaalaista ruokaa
Intialaista ruokaa mausteiden ystävälle
Ruoka.fi: Vietnamilainen kanasalaatti

Kuvat: Kristiina Kurronen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Aasialaisen keittiön mausteet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.