broilerinyytit

Aasialaista ruokaa rennosti

Aasialaisen keittiön makupaloista syntyy rento ja runsas menu, joka sopii vaikka illanvieton tarjottavaksi. Poimi tästä parhaat reseptit, ja kokoa tarjolle houkutteleva kattaus erilaisia sormisyötäviä, kuten vartaita, salaattikääröjä tai hodareita.

Erilaiset vartaat ovat monessa Aasian maassa suosittua katuruokaa, ja ne sopivatkin loistavasti rennon illanvieton ruoaksi.

broilerivartaat

Sekä broilerivartaat että rapuvartaat ovat helppoa ja maukasta tarjottavaa sellaisenaan, mutta niiden pariksi voi pyöräyttää vaikkapa pähkinäisen sataykastikkeen tai kirpakan thaikastikkeen. Vartaisiin voi pujotella myös aasialaisia lihapullia, jotka saavat makua chilikastikkeesta.

Vartaiden ohella aasialaisen keittiön antimiin kuuluvat pienet suupalat, kuten kiinalaiset broilerinyytit. Mausteiset, höyryttämällä kypsennetyt nyytit tarjoillaan dippikastikkeen kera. Dippailtavaksi sopivat myös kalatempurat ja rapupallerot, jotka tiristetään ihanan rapeiksi öljyssä.

salaattikääröt

Kevyempää, aasialaistyylistä tarjottavaa ovat erilaiset salaattikääröt, kuten itämainen salaatti. Se sekoitetaan nuudeleista, kasviksista ja cashewpähkinöistä ja tarjotaan näppärinä annoksina salaatinlehdiltä.

Salaatinlehtiin kääräistään myös korealaiset salaattikääröt, jotka täytetään broilerilla, kasviksilla, maapähkinöillä ja nuudelilla.

Aasialaisissa makupaloissa hauskoina tarjoilukuppeina toimivat fenkolit, jotka täytetään aasialaisella jauhelihatäytteellä.

kanasalaatti

Jos pienien salaattikääröjen näpertelyyn ei ole intoa tai aikaa, voi turvautua vietnamilaiseen kanasalaattiin, joka tarjoillaan tuttuun tapaan isosta kulhosta.

Rentoon katuruokatyyliin kuuluvat myös hodarit, jotka saavat uutta potkua aasialaisista mausteista. Hodarit voi täyttää tarjolle valmiiksi tai voit koota illanviettoon hauskan hodaribaarin, josta jokainen saa valita sämpyläänsä mieluisimmat täytteet.

hodarit

Aasialaisten hodarien täytteenä on mureaksi paistettua, makuliemellä siveltyä kasslerlihaa, porkkanaraastetta ja yrttejä. Japanilaiset hodarit puolestaan täytetään mausteisilla chorizomakkaroilla ja kaalisalaatilla. Wasabimajoneesi ja seesaminsiemensuola antavat hodareille aasialaista makua. Hodarien täytteeksi sopii myös kimchi, korealainen hapan ja tulinen kaalisalaatti.

Lisää ruokaideoita Aasiasta:
Aasialainen ruoka tuo auringon keittiöön
Aasialaisen keittiön mausteet
Intialaista ruokaa mausteiden ystäville
Thaimaalaista ruokaa
Ruoka.fi: Aasialainen kassler

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aasialaista ruokaa rennosti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X