Ruoka

Airfryer-ranskalaiset – näin paistat rapeimmat ranskanperunat ikinä

Airfryer-ranskalaiset onnistuvat helposti. Saat airfryerilla täydellisen rapeat perunat, kun muistat kaksi asiaa valmistusvaiheessa. Nappaa vinkit tästä ja onnistu ranskalaisten valmistuksessa.

Airfryer-ranskalaiset ovat varmasti yksi suosituimmista airfryer-resepteistä. Testasimme yksinkertaisen ohjeen, jolla onnistut pommin varmasti rapeiden ranskalaisten valmistuksessa. 

Lue myös: Ranskalaiset ovat ihan paras naposteltava –hittiherkut halloumista, bataatista ja avokadosta

Airfryereita eli ilmafriteerauskeittimiä löytyy jo useista kodeista. Kotilieden testissä testattiin kolme eri hintaista laitetta. Testissä kävi ilmi, että oli kone edullinen tai kallis, lopputulos etenkin ranskalaisten kohdalla on erittäin onnistunut. 

Airfryereiden suosio ei ole yllättävää, sillä ne ovat paljon energiatehokkaampia kuin uunit, niillä voi paistaa ja saada todella rapean lopputuloksen ilman ylimääräistä rasvaa ja ne ovat turvallisia ja nopeita käyttää. 

Ranskalaiset airfryerilla – onnistu täydellisessä paistopinnassa ja  pehmeässä sisuksessa

Valmista ranskalaiset airfryerillä, jos haluat tehdä ranskikset tuoreesta perunasta, haluat terveellisemmän lopputuloksen kuin pakasteranskanperunoista ja haluat säästää energiaa. 

Kukapa ei voisi vastustaa itse tehtyjä ranskanperunoita, joiden sisus on täydellisen kostea ja pehmeä ja pinta rapea. Rapeat ranskanperunat onnistuvat, kun valitset sopivan perunalajikkeen ja muistat tehdä kaksi tärkeää vaihetta ennen paistamista. 

Airfryer ranskanperunat
Airfryer-ranskalaiset pitää kuivata todella hyvin ennen paistamista. Kosteat perunat eivät tule rapeiksi.  © Sanna Mansikkamäki

Airfryer ranskalaiset

 1. Valitse ranskalaisiin jauhoinen perunalajike. Suomalainen Puikula on maukas ja siitä onnistuvat täydelliset airfryer-ranskalaiset. Perunan muoto on pitkulainen ja juuri sopiva ranskanperunoihin. 
 2. Älä kuori perunoita. Kuori tuo oman makunsa lopputulokseen ja aidoissa ranskalaisissa on aina kuori mukana. Leikkaa perunat tikuiksi. Tämän voi tehdä mandoliinileikkurilla tai keittiöveitsellä. 
 3. Nosta perunatikut isoon kulhoon, jossa on kylmää vettä. Liota perunatikkuja noin 30 minuuttia. 
 4. Kaada perunatikut kuivalle puhtaalle keittiöpyyhkeelle tai talouspaperin päälle. Painele jokainen perunatikku kuivaksi. Tee tämä vaihe huolellisesti, jotta pintaan ei jää yhtään kosteutta. Jos perunat jäävät kosteiksi, lopputulos paistamisen jälkeen ei ole rapea vaan vetinen. Jos perunan pintaan jää kosteutta se höyrystyy eikä paistu. 
 5. Kun perunat ovat kuivat, laita ne reunalliseen kuivaan kulhoon. Suihkauta niihin pikkuisen öljyä. Ruokakaupassa myydään öljyä suihkupullossa. Ranskalaisiin tarvitaan todella pieni määrä öljyä, yksi pieni suihkaus riittää. Sekoita öljy hyvin perunoihin. 
 6. airfryer ranskalaiset
  Suihkepullossa myytävä öljy sopii hyvin airfryer-ranskanperunoille. 
  Sanna Mansikkamäki 
 7. Kaada perunat ilmafriteerauskeittimen astiaan ja paista niitä ensin 7 minuuttia 185–200 asteessa. Älä täytä astiaa liian täyteen, ilman pitää päästä kiertämään koneessa. Ravista välillä. Jatka paistamista toiset 7 minuuttia ja ravista taas. Mitä tasaisemmin perunat kypsyvät, sitä rapeampi lopputulos on ja sitä pehmeämmäksi ne jäävät sisältä. Jatka paistamista vielä 3–4 minuuttia, yhteensä 17 minuuttia. Paistoaika riippuu myös perunatikkujen koosta. Mitä ohuemmat tikut, sitä lyhyempi paistoaika. 
 8. Paistoaika vaihtelee eri koneissa. Testaa omaa konettasi, että löydät sopivan ajan. 
 9. Kaada valmiit perunat kuivaan sekoituskulhoon ja rouhi päälle suolaa. Sekoita nopeasti ja tarjoa kuumat perunat heti. Ne ovat niin rapeita, että ne toimivat hyvin dippaukseen. Sisältä täydellisen pehmeitä ja pinnalta rapeita. 
Airfryer ranskalaiset
Älä täytä airfryerin laaria liian täyteen, että ranskanperunat paistuvat tasaisesti.  © Sanna Mansikkamäki

Kommentoi

Kommentoi juttua: Airfryer-ranskalaiset – näin paistat rapeimmat ranskanperunat ikinä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.