graavilohi

Älä päästä kalaa pilaantumaan – säilytä joulun herkin ruoka oikein

Hyvä hygienia ja lyhyet säilytysajat vähentävät kalatuotteisiin liittyviä mikrobiologisia riskejä. Kertaa nämä neuvot, niin herkuttelet joulupöydässä turvallisesti.

Kalavalmisteet ovat joulupöydän herkästi pilaantuvimpia ruokia. Niiden säilytyksessä kannattaa noudattaa säilyvyysmerkintöjä ja säilytyslämpötiloja tarkasti.

Katso muistilista kalavalmisteiden säilytykseen:

  1. Säilytä kalatuotteet kylmässä, 0 – + 3 asteessa.
  2. Ota kerralla tarjolle vain tarpeellinen määrä kalatuotteita ja pidä loput kylmässä.
  3. Älä käytä kertaalleen tarjolla olleita ja lämmenneitä tuotteita uudelleen.
  4. Syö kalavalmisteet mahdollisimman pian pakkauksen avaamisen jälkeen. Esimerkiksi kotijääkaapin lämpötila on yleensä liian korkea tyhjiöpakattujen kalatuotteiden pitkäaikaiseen säilytykseen.
  5. Käytä pakasteesta sulatettu mäti vuorokauden sisällä.
  6. Tarkista pakkausten päivämäärät, äläkä käytä kalatuotteita viimeisen käyttöpäivän jälkeen.
  7. Älä syö kalavalmisteita, jotka eivät ole hajultaan, maultaan tai ulkonäöltään hyvälaatuisia.

Lähde: Evira

Ota talteen herkulliset kalareseptit!

Kalaruoat tuovat raikasta vaihtelua joulunajan herkutteluun. Kata joulupöytään komea jouluhauki tai tarjoa siika peston kera.

Jouluhauki

Kalan ystävän jouluateria ei ole täydellinen ilman mätileipiä, sillejäsilakoita tai graavilohta. Kalaisat saaristolaisleivät valmistat myös helposti vaikka alkupaloiksi.

silakat

Himahellan blogista löydät 5 erilaista joulukalaohjetta. Miltä kuulostaisi sitruunaiset silakat, lakulohi, mustikkasiika, ceviche ja sillipannacotta?

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Älä päästä kalaa pilaantumaan – säilytä joulun herkin ruoka oikein

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X