Markettiglögien joukosta tekee löytöjä.
Ruoka

Alkoholittomat markettiglögit testissä – voitto meni ruotsalaiselle uutuudelle

Hyvän makuinen glögi ei kaipaa alkoholia. Kurkkasimme markettien hyllyille ja nappasimme mukaan testiin alkoholittomia glögejä, jotka maistuvat sellaisenaan ilman laimennusta.

Kuppi kuumaa glögiä maistuu viileässä illassa. Alkoholittomien glögien joukosta löytyy hyviä vaihtoehtoja. Testasimme 6 markettiglögiä. Testiin valkoitui punaisia ja kaksi keltaista glögiä.

Lue myös: Alkon glögit testissä –  lue Kotilieden suuren glögitestin tulokset

Neljästä toimituksen edustajasta melkein jokainen tykkäsi voittajasta, mutta kaikkien mieleen punaviiniglögi ei ole.

Kotilieden toimitus testasi markettiglögejä.

Voittajaglögiksi valikoitui ruotsalainen Blossa mustaviinimarjaglögi Blossa Svarta Vinbär Stjärnanis Alkoholfri Glögg 2018, joka on tämän syksyn uutuus. Siinä oli raadin makuun runsaasti joulun makua kanelin, neilikan ja tähtiainksen muodossa. Yllättäen ruotsalainen perus Blossa-alkoholiton ei saanut kuin 2,4 pistettä, vaikka punaviinipohjainen glögi edellisinä vuosina on ollut voitokas.

Huippukokki Hans Välimäen vuosikertaglögi jäi jumbosijalle vain 2 pisteellä. Appelsiini-tyrniglögi maistui lämmitetyltä appelsiinilimonadilta ja siitä puuttuivat joulun mausteet.

Glögit testaamisjärjestyksessä

Poikain parhaat: Perinteinen käsityöläisglögi 4,70 e / 0,5 l

3,4 pistettä

Koko perheen makuun. Ehkä vähän liian mehumainen, mutta koko perhe tykkää varmasti. Perinteinen mehuglögi, vähän mummon marjamaisia makuja. Kiva ja perinteinen maku.

Blossa glögg alkoholiton 6,19 e / 0,75 l

2,4 pistettä

Selkeä punaviiniglögi. Ehkä liian tuhtia, vaikka onkin alkoholiton. Erittäin voimakkaan makuinen, liiankin, etenkin jos tykkää mehumaisista glögeistä. Hieman tunkkaisen makuinen.

Wanhan Porvoon Fabriikki Glögi  4,79 e / 0,7 l

3,6 pistettä

Kovin etikkainen ja hapan maku. Maistuu hieman happamalta mummon mehulta. Savun ja tervan aromeita. Erikoinen.

Blossa Glögg Svarta vinbär & stjärnanis Alkoholfri Glögg 2018 6,19 e / 0,75 l

4 pistettä

Vahvat neilikan, aniksen ja kanelin maut. Viinimarjaisen maun huomaa selvästi. Kiva yhdistelmä viinimarjaa ja punaviiniä. Viinimäinen maku korostuu, voisin tarjoilla juustojen kanssa. Mausta löytyy hapokkuuttaa ja täyteläisyyttä. Kaunis pullo!

Hans Välimäen vuosikertaglögi tyrni-appelsiini 5,40 e / 1 l 

2 pistettä

Todella mehumainen maku. Maistuu lämmiteltyltä jaffalimsalta. Pulkkamäen jälkeen lämmikkeeksi. Tästä ei tunnista joulun makuja. Missä mausteet? Ehkä alkumaljaksi kylmänä?

Kaskein juhlaglögi luomutyrni 5,59 e / 0,7 l

3,8 pistettä

Maussa happamuutta,  mutta se taitaa tulla tyrnimarjasta. Tässä on superisti enemmän mausteisuutta kuin edellisessä. Ihanat mausteet. Yllättävä ja kiva maku. Omituisen samea. Ei ole kovin nätti ainakaan lasista tarjottuna. Tämä maistuisi välipäivinä, kun punainen glögi kyllästyttää.

Miten testattiin?

Toimituksen nelihenkinen raati kokoontui maistelemaan glögit sokkona. Lopuksi paljastimme pullot.

Testiin valitut glögit ostettiin ostettiin Alepasta, K-supermarketeista ja Stockmannilta.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Alkoholittomat markettiglögit testissä – voitto meni ruotsalaiselle uutuudelle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.