Alkoholittomia juomia juhliin

Kupliva juoma nostattaa juhlamielen, vaikkei alkoholia sisältäisikään. Kokosimme joukon raikkaita juomia, jotka sopivat niin alkumaljaksi kuin seurusteluunkin.

juhlajuomat

Koivunmahlamalja sekoitetaan koivunmahlasta ja alkoholittomasta siideristä. Raikas ja helppo juoma sopii erinomaisesti juhlien alkumaljaksi.

Myös raparperinmakuinen kevätmalja on juhlava aloitus juhlille. Ruusunterälehdillä koristellusta juomasta voi kätevästi valmistaa sekä alkoholillisen että alkoholittoman version, kun täyttää osan laseista kuohuviinillä ja osan sitruunalimonadilla.

Kupliva hedelmäjuoma sekoitetaan hedelmämehusta ja kivennäisvedestä. Iloisen värinen juoma on näyttävä osa juhlakattausta, kun sekoitat juomat valmiiksi pieniin lasipulloihin ja lisäät mukaan värikkään pillin.

mansikkamartini

Mansikka-seljankukkamartini on sakea kesädrinkki, joka syntyy mansikoista, seljankukkamehusta ja limetin mehusta.

Kirpakka kesäjuoma kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen juhlia, sillä raparpereista keitetty mehu saa tekeytyä viileässä muutaman päivän. Tarjoiltaessa raparperimehun voi laimentaa kivennäisvedellä tai sitruunalimonadilla. Mukaan voi lisätä myös mansikkamehua ja mansikoita.

Myös louhisaaren juoma on hyvä valmistaa pari päivää ennen juhlia. Mustaherukanlehdistä valmistettu juoma on raikas kesäjuomien klassikko, joka tunnetaan myös Marskin simana.

raparperibooli

Raparperi-mansikkasangria ja alkoholiton raparperibooli ovat hyviä, alkoholittomia seurustelujuomia kesäjuhliin. Juomien viilentämiseen voi käyttää jääpalojen sijaan pakastettuja mansikoita.

Hedelmäinen hellejuoma sekoitetaan raparperimehusta, inkiväärijuomasta sekä kivennäisvedestä. Mukaan lisätään reilusti hedelmäviipaleita: persikoita, melonia, limettiä ja mansikoita.

Lisää raikkaita juhlajuomia:
Booli ja muut juhlajuomat
Sangria ja muut illanistujaisten juomat
Kuohuviini kruunaa juhlahetken
Juhannuksen parhaat kesäjuomat
Ruoka.fi: 7 helppoa ja raikasta boolia kesän juhliin

Kuvat: Mirva Kakko, Kristiina Kurronen ja Pauliina Salonen / OM-arkisto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Alkoholittomia juomia juhliin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X