Arkiruokaa broilerista

Broileri on edullista ja kevyttä arkiruokaa. Maustamalla ja valmistustapaa vaihtamalla se muuntuu moneksi.

Yhdestä kokonaisena keitetystä broilerista riittää useammalle aterialle, ja edellisenä iltana valmiiksi keitetystä broilerista arkiruoka valmistuu sukkelasti. Jos broileri on pakastettu, kannattaa se ottaa jääkaappiin sulamaan jo edellisenä päivänä.

Keitetystä broilerista irtoavat silppupalat ja koipilihat sopivat esimerkiksi lempeään broilerikeittoon.

Myös perinteinen kanaviillokki valmistuu nopeasti valmiiksi keitetystä broilerista. Kanaviillokin kaveriksi sopivat riisi tai peruna.

Värikkään broileriviillokin voi valmistaa pakastetusta tai tuoreesta kokonaisesta broilerista, mutta kiireinen kokki voi käyttää yhtä hyvin nopeasti kypsyviä koipireisipalojakin.

Valmiiksi keitetyn broilerin rintafileet puolestaan kannattaa käyttää ruokaisaan broilerisalaattiin tai tehdä niistä vaikka maukas metsästäjän kanaleipä.

Kokonaisen broilerin voi kypsentää illalla valmiiksi myös uunissa, jolloin seuraavana päivänä pääsee herkuttelemaan vaikka maukkaalla nyhtöbroilerilla.

Broilerisuikaleista syntyy nopeasti broileritäyte, joka maistuu kasvisten ja guacamolen kera tortillaletun täytteenä.

Broilerisuikaleet sopivat myös aasialaisittain maustettuihin broilerivartaisiin, jotka kypsennetään uunissa ja tarjotaan talvisen salaatin kanssa.

Uunissa kypsennetyt broilerinkoivet ovat maukasta kaluttavaa. Lisukeperunat tai -porkkanat kypsyvät kätevästi samalla lämmöllä.

Mausteiset broilerinkoivet maustetaan indonesialaiseen tapaan ja tarjotaan riisin tai nuudelien kanssa tai leivän täytteenä.

Lisää ruokaideoita broilerista:
Vinkit broilerin maustamiseen
Arkiruokia broilerista
Mausteisia ja helppoja broileriruokia
Himahella: ”Istuva kana” eli olutkanaa grillissä
Ruoka.fi: Ylikypsä broileri kaalisalaatin kera

Kuvat: Tommi Tuomi, Kristiina Kurronen ja Sampo Korhonen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Arkiruokaa broilerista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X